Kosovo online
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti pozdravio je Rezoluciju o najnovijim dešavanjima u dijalogu Srbije i Kosova, koju je usvojio Evropski parlament.

Kurti je na društvenoj mreži X napisao da rezolucija poziva na povećanje bezbednosti na Kosovu, dok Srbiju poziva da “izbegava dalju eskalaciju”.

“Pozdravljamo rezoluciju Evropskog parlamenta. Između ostalih mera, poziva na poboljšanje bezbednosti za Kosovo i poziva Srbiju da izbegava bilo kakvu dalju eskalaciju, obustavi svaku podršku terorističkim formacijama i povuče sve svoje vojne prednje operativne baze duž granice”, napisao je Kurti.

3 COMMENTS

  1. Podrska rezoluciji 2244 SB UN Kosovo i Metohija je deo Srbije.Medjunarodno pravo o nepovredivosti granica i celovitost i teritorijalni integritet suverenih drzava clanice UN.Kosovo i Metohija je silom oteto podrrucje uz pomoc bombardovanja Nato pakta na celu sa Amerikom bez odobrenja i mandata SBUN.Prekrsena povelja UN i zato to pitanje bi trebalo pod hitno da se vrati i resavaju UN.Ceo Zapad Nato Amerika zalazu se za nepovredivost granica onda Kosovo ostaje u granicama Srbije.Moze da dobije neki specijalni status u okviru Srbije jel i ustav Srbije koji je vazeci tako kaze.Sve ostalo vodice uvek u sukobe izmedju Srbije i Kosova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here