Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedan australijski državljanin je navodno uhapšen zbog pretnje bombom, koja je primorala putnički avion za Pert da se okrene nazad i vrati na aerodrom u Singapuru, i to pod pratnjom borbenog aviona!

Let TR16 budžetske avio-kompanije Skut (Scoot) poleteo je sa singapurskog aerodroma Čangi u četvrtak popodne u pravcu glavnog grada Zapadne Australije. Otprilike 40 minuta nakon uzletanja upućena je navodna pretnja bombom.

Ministar odbrane Singapura Ng Eng Hen rekao je u objavi na Fejsbuku da su dva borbena aviona F-15SG poslata da isprate letelicu kompanije Skut nazad do aerodroma Čangi.

Podaci o praćenju leta pokazali su kako je avion Dreamliner 787 nekoliko puta kružio oko obale Singapura pre nego što se vratio nazad.

Nakon što je avion bezbedno sleteo, pista je zatvorena, a u letelicu je ušlo obezbeđenje, koje je izvelo napolje dve osobe.

Kako prenosi Rojters, jedan od privedenih je Australijanac star 30 godina, koji je uhapšen zbog krivičnog dela zastrašivanja. Policijska istraga je u toku i za sada više detalja o incidentu nije poznato.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here