Kosovo online
Viola fon Kramon

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo i poslanica Zelenih Viola fon Kramon izjavila je da je za Srbiju pripremljen paket mera kao “odgovor na teroristički napad 24. septembra u Banjskoj”.

– Ne bih ih nazvala sankcijama, jer ih mora odobriti Savet, ali govorimo o političkim i finansijskim merama, koje će naravno naneti štetu Vladi Srbije – rekla je Fon Kramon za albanski “Juronjuz”.

Ona je poručila da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da sarađuje i obezbedi odgovarajuću istragu o događaju 24. septembra.

– Vučić kontroliše mnoge stvari koje se dešavaju u Srbiji. Teško je pomisliti da nije bio svestan šta se dešava oko nabavke naoružanja, niti organizacije agresorske grupe. Međutim, ne mislim da je Srbija zainteresovana za veći vojni napad, ili rat – rekla je ona.

Fon Kramon je navela da se za nerešena pitanja u dijalogu Srbije i Kosova razgovara o novom predlogu, ali nije navela detalje.

– Ono što sam razumela je da mnoge diplomate sastavljaju još jedan predlog o tome kako ćemo dalje. Ne mogu da dam više detalja u ovom trenutku – rekla je Fon Kramon.

6 COMMENTS

  1. Predlog haha jos jedna sarena laza.
    Ulrajinski scenario,ili da damo jos malo vremena siptarima da pociste ono sto preostalo.
    Vuciceva ,,diplomatska borba,,donela nam siptare na sever a ,,odnece Srbe sa kosova,,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here