Lična arhiva
Nastup na manifestaciji opštine Otakring

Kulturno-sportsko društvo Bambi dobitnik je Plakete za doprinos u razvoju kulturnog života i bogatstva grada Beča i opštine Otakring. Ovo priznanje našem klubu uručili su gradonačelnik Beča Mihael Ludvig i predsednik 16. bečke opštine Franc Prokop na otvaranju tradicionalne manifestacije Otakringer Kirtag. Tom prilikom je folklorni ansambl Bambija za sve prisutne izveo pastoralu. Inače, 16. bečka opština je i matična opština ovog našeg društva.

– Počastvovani smo ovim priznanjem koje su nam uručili gradonačelnik Beča Ludvig i Prokop, predsednik naše 16. opštine. Ovo priznanje predstavlja potvrdu da dajemo značajan doprinos zajedničkom suživotu, kako u našoj matičnoj opštini, tako i u gradu Beču. Ujedno smo iskoristili priliku da prvog čoveka austrijske prestonice pozovemo na naše buduće manifestacije, kao i da bude gost u prostorijama našeg društva – kaže Aleksandar Stanković, predsednik KSD Bambi.

On dodaje da je plaketa za sve u društvu dodatna motivacija da se još više angažuju na očuvanju i prezentaciji srpske tradicije i kulture, što svakodnevno čine.

Franc Prokop, Aleksandar Stanković i Mihael Ludvig

Bambi je jedno od najstarijih srpskih društava u Beču, osnovano 1973. godine, koje okuplja više od 600 članova u nekoliko sekcija kao što su: folklorna, fudbalska, ribolovačka i muzička.

U decembru slave 50 godina

– U narednom periodu nas očekuje još jedno Bambijevo veče kulture i tradicije, uz podršku Ministarstva bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom. Posle toga imamo nastupe kod naših prijatelja, pripremamo i naš Zimski fudbalski turnir i ono što će staviti pečat na sve naše aktivnosti, a to je proslava jubileja povodom 50 godina postojanja koja će biti upriličena početkom decembra – dodaje Stanković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here