pixabay.com

Deset osoba je poginulo, a više ih je povređeno u saobraćajnim nesrećama širom Kvinslenda tokom proteklog produženog vikenda u ovoj državi. U crnom bilansu na putevima policija je u nedelju potvrdila smrt 19-godišnjeg muškarca u mestu Imbil, a rana istraga pokazuju da je Micubiši kojim je upravljao udario u drvo u subotu uveče.

U nesreći u Kalkiju, u nedelju oko 3 sata ujutro, stradala su dva muškarca, kada je Ford Falkon sleteo s puta i udario u izdignutu železničku prugu za šećernu trsku.

Udesi sa smrtnim ishodom dogodili su se i u predgrađima Brizbejna, u Loganu, Makaju i Harvi Beju.

Do kraja septembra, tokom 2023. na putevima Kvinslenda je poginulo ukupno 207 ljudi — 17 više u odnosu na prethodni petogodišnji prosek za isti period, ali i devet manje nego u isto vreme prošle godine.

Više od četvrtine smrtnih slučajeva na putevima ove godine bilo je samo u policijskom regionu Severne obale, koji pokriva Sanšajn Koust, Morton Bej i Vajd Bej.

Ministar turizma Stirling Hinčlif rekao je da svaki fatalni incident na putevima u Kvinslendu predstavlja tragediju.

– To je podsetnik koliko je važno da svi budu svesni svojih postupaka na putu. Sve ovo je previše tragično, i znamo da su produženi vikendi kao ovaj rizični periodi za incidente na drumovima – rekao je Hinklif.

I ministar saobraćaja i magistralnih puteva u Kvinslendu Mark Bejli izjavio je da je broj žrtava na putevima u toj državi – zabrinjavajući.

– I dalje imamo previše smrtnih slučajeva na našim putevima. Znam da je većina nesreća uzrokovana ljudima koji često donose rizične i opasne izbore, a zatim plaćaju tragičnu cenu zbog izbora koji naprave – rekao je Bejli.

Ministar je dodao i to da, iako je broj smrtnih slučajeva smanjen u odnosu na prošlu godinu u istom periodu, bilans saobraćajnih nesreća nije značajno smanjen i da se ova godinatakođe može nazvati veoma lošom.

Šestoro poginulo kod Pajn Krika

Protekli vikend bio je tragičan i u Severnoj teritoriji, gde je u samo jednom udesu stradalo čak šest osoba. Iako identitet žrtava nesreće, koja se dogodila kada su se sudarili Micubiši pajero i šleper kod Pajn Krika, još nisu potvrđene, policija je objavila da je među poginulima i četvoro dece.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here