Youtube/Printscreen

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi izjavio je da će se zbog transparenta rumunskih navijača “Kosovo je Srbija” i skandiranja na sinoćnjem meču u Bukureštu, obratiti UEFA i Sudu za sportsku arbitražu, zahtevajući, kako kaže, poštovanje pravila fer-pleja.

– Teška provokacija rumunskih navijača dovela je do prekida utakmice. Meč je nastavljen na insistiranje sudije, nakon povlačenja diskriminatorskih i rasističkih transparenata prema našoj zemlji, iako je to uticalo na fudbalere – rekao je Ademi.

Dodao je da Fudbalski savez ostaje posvećen postizanju uspeha na međunarodnom nivou.

– Ovakvi izazovi nas jačaju i neće nas odvratiti od daljeg napredovanja. Zahtevaćemo poštenje i poštovanje pravila fer-pleja u fudbalu pred organima UEFA i Suda u Lozani. Diskriminaciji i huliganizmu nema mesta u savremenom fudbalu i odlučni smo da zaštitimo integritet igre – kaže Ademi.

Nije zadovoljan ni suđenjem, odnosno isključenjem napadača Vedata Murićija.

– Međutim, ovaj poraz, zbog svih ovih faktora, učiniće nas jačim. Imamo igrače pune talenta i entuzijazma da daju sve od sebe za domovinu i bez sumnje uspeh neće izostati – naveo je Ademi.

Ponosan je na reprezentativce, nazivajući ih “zlatnim”.

Kosovo je sinoć u Bukureštu izgubilo od Rumunije sa 2:0, i praktično izgubilo nadu za plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here