EPA-EFE
Novak Đoković

David Ferer je jednim okom pripremao svoju ekipu za start u Dejvis kupu, danas protiv Češke, a drugim je očekivao informaciju sa aerodroma u Valensiji. Za ovo prvo imaće ceo dan, a ovo drugo je već završena stvar. Novak Đoković je stigao i u petak će predvoditi Srbiju u duelu sa Španijom.

– Ako razmišljam o Valensiji i Dejvis kupu, njegov dolazak je sjajna vest. Mnogo mi je drago – kaže španski selektor da je zadovoljan jer je dolaskom najvećeg svetskog asa ovo takmičenje naglo dobilo na atraktivnosti i očekuju se pune tribine.

Ali ova priča ima i naličje kada je u pitanju domaća selekcija.

– Naravno da me kao selektora nije obradovalo što je Nole došao jer će igrati protiv nas, u petak će sve uraditi da nas savlada – ističe Ferer.

Poznat kao fanatičan borac iz igračkih vremena, španski selektor kaže da je spreman na sve opcije.

– Suprostavićemo mu se, borićemo se sa onim što imamo. Ako pobedimo, odlično, savladali smo sjajnu ekipu Srbije. To je izazov, a ja volim izazove.

Ferer je u igračkoj karijeri savladao Đokovića pet puta, ali je izgubio 16. Na pitanje šta će reći svojim reprezentativcima kako da pobede Novaka, David se nasmejao.

– Reći ću im taktiku, pokušaću da im prenesem stvari koje su za mene funkcionisale, ali posle sve zavisi od mnogo faktora. Recimo, Zapati sam u Njujorku pre meča sa Novakom objašnjavao taktiku ali mu nisam mnogo pomogao. To je Novak Đoković, ima 24 grend slem titule. Nadamo se da će biti malo umoran i potražićemo način kako da mu naštetimo na terenu – istakao je Španac.

Ferer ne krije koliko se divi srpskom asu.

– Ima 36 godina i još dominira. Rodžer, Rafa i Novak su najbolji u istoriji. Ako gledate brojeve, nenadmašan je. To što Đoković nastavlja da igra ovako, da osvaja tolike grend slemove, veoma je dobro za sport, baš kao i ako se Rafa vrati na teren naredne godine – zaključio je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here