Igor Kovačević
Ansambl Srpske pravoslavne crkve Sveti Nikola u Vulungabi, 2019.

Očekujemo divan sunčan, prolećni dan u dvorištu osnovne škole u Daton parku u nedelju, 3. septembra od 10.30 do 17 sati, u vreme održavanje 11. Vašara – Srpski festival u Brizbejnu. Vašar uključuje živu muziku, folklorne nastupe, razna takmičenja i igre za decu.

Proslavljeni trubač iz Melburna, Stefan Nočevski, nastupaće po prvi put na Srpskom festivalu 2023! Nočevski će izvoditi tradicionalnu i savremenu balkansku muziku uz pratnju Siniše Džavića i Dragana Milovanovića, lokalnih majstora srpske muzike, koji su i ove godine verni Vašaru.

Dobrovoljci vašara, 2019.

Posebno za Vašar, Nočevski se udružio sa mladom perkusionistkinjom i kompozitorom Majom Majstorović Iter, takođe, iz Melburna, za nastup tokom formalnog dela programa. U zajedničkom koncertu odsviraće balkanske melodije za trubu i tapan (guč bubanj).

Uz odlične muzičare, na binu se vraća i Bina, poznata pevačica!

Gulaš, 2017.

Ovaj festival organizuje ekipa dobrovoljaca parohije i crkvene opštine Sveti Nikola u Vulungabi, tradicionalno u nedelju posle Velike Gospojine. Vašar se zahvaljuje za velikodušnu, redovnu podršku: vladi Kvinslenda, Veću opština grada Brizbejna, kao i privatnim sponzorima.

Koloton takmičenje, 2019.

Ukoliko želite da budete sponzor ili volonter na ovogodišnjem Vašaru, još uvek nije kasno i možete da kontaktirate organizatore na vasar@socgabba.org.

Siniša Džavić (desno) i Dragan Milovanović, 2017.

Vašar i ove godine radosno očekuje veliki broj posetilaca. Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli na proslavu. Kao i svake i godine, posetioce očekuje veliki broj različitih tezgi, naročito onih s domaćom hranom i pićem, koje ćete moći da naručite tokom celog vašara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here