Tanjug/AP
Jevgenij Prigožin

Lider ruske paravojne grupe “Vagner” Jevgenij Prigožin je mrtav, potvrdila je ta vojna formacija na svom Telegram kanalu.

“Vođa ‘Vagner’ grupe, heroj Rusije, istinski patriota svoje domovine, Jevgenij Viktorovič Prigožin poginuo je, a to je rezultat akcija izdajnika Rusije”, navodi se u postu na kanalu grupe.

“Ali čak i u paklu, on će biti najbolji! Slava Rusiji”, dodaje se u objavi “Vagnera”.

Ime Prigožina nalazilo se na listi putnika aviona koji se danas srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, kada je poginulo svih 10 ljudi u letelici, saopštila je ranije ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Embraer u kojem je bio Prigožin počeo da naglo pada sa 8.800 metara

Prema objavama na platformi Telegram, avion koji se danas srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, a u kojem se nalazio i šef paravojne formacije “Vagner” Jevgenij Prigožin, bio je “Embraer Legacy” sa serijskim brojem RA-02795.

Avion se na radarima navodno pojavio u blizini Moskve, gde se videlo da se još uvek penje dok je bio na visini od 8.800 metara, nakon čega je počeo da naglo pada. Avion je bio registrovan na Autolex Transport, kompaniju koju se SAD povezivale sa Jevgenijem Prigožinom.

Avion je nekoliko puta tokom poslednjih meseci leteo na relaciji Moskva-Sankt Peterburg, a prema pisanju BBC, nedavno je i fotografisan u Belorusiji, gde se pretpostavlja da se trenutno nalazi baza paravojne formacije “Vagner”.

Embraer je inače braziliski proizvođač aviona, a letelice iz serije “Legacy” su uglavnom luksuzni biznis džetovi nastali na bazi modela ERJ-135.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here