elements.envato.com
Kupatilo sa stilom

Keramičke pločice su izuzetno zahvalan materijal koji vam omogućava da kreirate unikatan prostor u kuhinji i kupatilu.

Raznovrsnost dezena, boja i oblika pločica pruža vam mogućnost da izrazite svoju kreativnost i stvorite prostor kome ćete dati lični pečat. Uz pažljivo planiranje i odabir keramičkih pločica, možete urediti kuhinju i kupatilo sa stilom, tako da istovremeno budu funkcionalne i estetski privlačne prostorije.

Zašto je keramika idealan materijal za kuhinju i kupatila?

Kuhinja i kupatilo su među ključnim prostorijama u svakom domu, mesta gde se provodi dosta vremena i koja bi trebalo da uredimo s pažnjom, kako bismo stvorili prijatan ambijent, ali i tako da ove prostorije budu maksimalno funkcionalne prema svojoj nameni.

Kao osnov svega, razmislite kako ćete obložiti zidove i podove. Keramika je vrlo zahvalan materijal baš za ove prostorije i to iz više razloga.

Kuhinje i kupatila su prostorije koje su često izložene vodi i vlagi. Keramičke pločice su otporne na vlagu i neće se oštetiti ili deformisati. To ih čini idealnim izborom za podove, zidove i radne površine u kuhinji i kupatilu.

Keramičke pločice su veoma jednostavne za čišćenje i održavanje, jer su površine koje ne upijaju mrlje, tečnosti, masnoće, mirise. Zahvalne su i za održavanje higijene, što je takođe veoma važno baš za kuhinju i kupatilo.

One su otporne na habanje, grebanje i udarce, pa im se sa razlogom pripisuju izdržljivost i dugotrajnost.

Keramičke pločice dolaze u širokom spektru boja, dezena, tekstura i oblika u šta ćete se uveriti ako posetite dobro opremljen salon keramike . To vam omogućava da se poigravate i kreirate željeni stil i estetiku u kuhinji i kupatilu, da izborom date svoj lični pečat prostoru. Možete odabrati one koje se slažu sa ostalim elementima enterijera, ili njima postići kontrast.

Kako do unikatnog prostora?

Ako ste se odlučili za pločice za kuhinju i kupatilo, prešli ste pola puta do željenog cilja, a taj je da stvorite prijatan ambijent koji će odgovarati baš vašim potrebama i zadovoljiti lične standarde kada je reč o izgledu vašeg doma.

Keramičke pločice nisu samo praktične, već su i estetski privlačne. Uz malo istraživanja, a internet je neiscrpan izvor ideja, mašte i kreativnosti možete da oplemenite prostor na poseban način.

Pošto one dolaze u mnoštvu različitih dezena, boja i tekstura, to vam omogućava da stvorite potpuno unikatan izgled u svojoj kuhinji i kupatilu. Možete, na primer, eksperimentisati sa različitim bojama pločica – svetlije mogu stvoriti osećaj prostranosti, dok tamnije boje donose sofisticiranost i eleganciju.

Još jedan način da kreirate unikatan prostor je kroz kombinaciju različitih veličina i oblika keramičkih pločica. Umesto klasičnog postavljanja jedne veličine pločica, možete se odlučiti za kombinovanje manjih i većih pločica.

Pločicama možete da stavite naglasak na određeni deo zida ili poda. Umesto da koristite iste pločice za celu prostoriju, možete odabrati jedan deo gde ćete koristiti drugačije pločice koje će se istaknuti. Razmislite i o upotrebi mozaik pločica za kreiranje nekog posebnog detalja ili slikovitih scena.

Kombinacija keramičkih pločica sa drugim materijalima poput drveta ili stakla može da stvori bogatiji i slojevitiji izgled u prostoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here