EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će narednih dana razgovarati sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, vezano za odnos britanskih zvaničnika prema Kosovu i Metohiji, ali je i najavio da će sredinom septembra u UN imati brojne razgovore, koje će, kako se nada, moći da iskoristi i za razgovor na tu istu temu.

Predsednik je to rekao na TV Prva, povodom navoda Ališe Kerns o švercu oružja na KiM, kao i pisanja medija da britanski obaveštajci postavljaju temelj za novi rat na KiM i da novinar Kit Klarenberg tako čita Kurtijevo odolevanje, odnosno to što mesecima neće da sasluša savete i pritiske zapadnih zemalja da deeskalira situaciju na KiM.

– To je tekst koji su prenele Novosti, iz grej zone, Kita Klarenberga, nisam siguran da je sve tačno, ali nisam siguran i da je sve netačno. Naše službe to analiziraju. Potrebno mi je vreme, nisam pametan toliko da sve znam u svako vreme, kao neki analitičari, ne mogu tako da se odnosim, ne mislim da London ima u ovom trenutku razloge za sukobe na Balkanu, ali da li je veoma čudno to što je Ališa Kerns radila, jeste – rekao je predsednik.

Na komentar novinarke da za Kerns KAŽU da je agent MI6, predsednik je dodao da nema sumnje da je ona dobro povezana i sa unturašnjim i spoljnom službom Velike Britanije.

– A da li je agent, da u to ne ulazimo – rekao je predsednik.

Vučić je najavio da će narednih dana razgovarati sa Stjuartom Pičom, kao i sa drugim važnim sagovornicima.

Imamo veliku agendu za septembar, 18. i 19. ćemo u SB UN imati mnogo različitih susreta, verujem i nadam se da ćemo i po tom pitanju moći da nastavimo ako do tada budemo uspevali da sačuvamo mir i stabilnost, rekao je predsednik.

Predsednik je takođe naveo da je važno i da se reši situacija oko uhapšenih Srba, za koje ne znaju ni zašto su ih uhapsili oni koji su to učinili.

3 COMMENTS

  1. Šta ima Vučić, predsednik države da razgovara sa tamo nekim izaslanikom? Koliko sutra, razgovaraće sa šoferom kuvarice britanskog kralja, ako ga ovaj primi!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here