EPA/Neill Hall
Novak Đoković

Novak Đoković sedmostruki je vimbldonski šampion, favorit broj jedan i pred ovogodišnje izdanje, ali malo opreza nikad nije naodmet. Jeste da je Novak često na Vimbldon dolazio bez pripremnog turnira i potom osvajao trofej, ali prva runda ume da bude naročito nezgodna.

Ne treba da gledamo dalje od prošle godine, kada je po izuzetno vlažnom vremenu – pod krovom Centralnog stadiona – pobedio Sonvoa Kvona u komplikovana četiri seta.

Nik Kirios nekako se ušunjao na listu nosilaca, ali još ima imena koje niko od nosilaca – pa ni Novak – neće želeti da vidi preko puta mreže već na startu turnira.

Endi Mari

Dvostruki vimbldonski šampion vezao je titule na dva čelendžera na travi, a potom je izgubio od Aleksa de Minora. Ipak, spreman je i motivisan da nekome napravi ršum. Svu svoju energiju, koncentraciju i umeće usmerio je ove godine ka Vimbldonu, pa nikom neće biti lak zalogaj.

Ben Šelton

Mladi Amerikanac će u budućnosti biti pretnja na svim podlogama, na travi je u prethodne dve nedelje imao skor 1-2 i na papiru nije ništa naročito, trenutno. Ipak, sa takvim igračima se nikad ne zna – dobro servira, taj-brejk, nervoza, nijanse, trava je to.

Maksim Kresi

Ne igra tako dobro kao što može na travi, iako bi svojim servis-volej stilom igre trebalo da bude predstavnik onog starog sveta. Namučio je Runea na Kvinsu, izgubio u dva taj-brejka, a morao je barem jedan set da dobije, toliko je prilika propustio. U Istbornu je izgubio od Ženga, ali svejedno ga niko neće želeti na startu.

Adrijan Manarino

Ravni udarci, nizak odskok, kratak zamah, kao stvorena je igra Adrijana Manarina za travu. Nikad nije dobio neko veliko ime na slemu, ali je čak tri puta igrao četvrto kolo Vimbldona – sad je na Kvinsu izbacio Frica i tek u tri seta ispao od De Minora.

Lorenco Sonego

Umalo je dobio Sinera u Haleu. Jak forhend, jak servis, trava mu nije omiljena podloga, ali Sonego jeste igrač inspiracije – ako ga krene, može da bude nezgodno.

Od ostalih, tu je vicešampion iz 2021. godine Mateo Beretini, ali deluje da on ni mentalno ni igrački ne može da se povrati do Vimbldona. Igo Imber davao je neke pozitivne znake, ali u poslednje vreme opet igra lošije. Botik van de Zandshulp je takođe trenutno u lošoj formi, ali je prošle sezone igrao osminu finala.

Ako bismo krojili idealan žreb za Đokovića, to bi izgledalo ovako: treće kolo – Ečeveri ili Nišioka, četvrto kolo – Tomi Pol, četvrtfinale – Rubljov (ni Cicipas ne blista), polufinale – Rud, mada ni Medvedev ne deluje da će dotle.

Žreb je na programu u petak od 11 ujutro.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here