EPA/Peter Klaunzer

Bivši evropski komesar Ginter Etinger izjavio je danas da je Nemačka “u slobodnom padu” i da su joj preko potrebne inovacije i reforme.

– Za mene Nemačka je u slobodnom padu, zemlja koja propada – rekao je Etinger, dodavši da je Nemačka “bolestan slučaj kojem je potrebna obnova”, prenosi Euraktiv.

On je ukazao na rizik od “gubljenja prosperiteta” zbog nedostatka inovacija i reformi koje se sporo odvijaju.

Etinger je pozvao na fundamentalnu reformu nemačke države, sličnu Agendi 2010, skupu socijalnih i ekonomskih mera koje je pokrenula vlada nekadašnjeg kancelara Gerharda Šredera, a koje su radikalno preoblikovalne ekonomiju Nemačke početkom 2000-ih godina.

– Ništa od ovoga danas se nigde ne može videti. Tada smo stekli konkurentsku prednost, ali smo je do sada iscrpli – rekao je on.

2 COMMENTS

  1. Da – zemlja propada, glad zavladala, srpski radnici tumaraju bez posla, Nemacka na izdisajima. Onda drugi naslov, VB i SAD – maltene na ivici rata, pa Obama, pa Turska ne da Svedskoj u Nato, pa svuda je trulez, sve propada – samo zna se: Vucic i Rusija opstaju:)
    Ovi naslovi cine mnoge koji se zaista tome nadaju – veoma sretnim.

  2. Ovako su nama u osnovnoj školi, pre 50 godina u SFRJ svaki dan ponavljali: Kapitalizam je truo i na rubu propasti a Socijalizam je sistem za budućnost. Avaj,propade socijalizam a kapitalizam i dalje trune. Tako i nemačka propada ali nikako da propadne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here