Printscreen/Youtube
Šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin

Šef ruske grupe plaćenika Jevgenij Prigožin sarkastično je zamolio Politico za pomoć u opremanju Vagnera borbenim avionima F-35.

Politico je tražio Prigožina za komentar u vezi municije za puške koje su koristili njegovi plaćenici, a koje je navodno nabavljeno od američke kompanije. Kao odgovor dobio je glasovnu poruku u kojoj vođa Vagnera traži pomoć u nabavci borbenih aviona, američkih snajperskih puški, mitraljeza i bacača mina.

– Tražim od vas da razgovarate sa svojim kontaktima kako bismo mogli nabaviti te zalihe. Imam još jednu molbu za vas, dakle nabavite F-35. Kao što smo pre razgovarali, zalihe se trebaju kupiti preko Novog Zelanda. Možda će biti potrebno natočiti gorivo na Havajima, ali zapravo ne predviđam problem – rekao je Prigožin u glasovnoj poruci za Politico.

“Činilo se da je Prigožinova izjava bila zamišljena kao šala. Izrečena je u veselom, ironičnom tonu koji je bio u potpunoj suprotnosti s besnim tiradama punim psovki zbog toga što vrh ruske vojske ima problema sa snabdevanjem vojnih snaga”, piše Politico.

Politico je došao do Prigožina u sklopu istrage koja je pronašla dokaze da je proizvođač ruske puške Orsis T-5000, koju su koristili njegovi ljudi, nabavio municiju od američke kompanije.

Prigožin je odgovorio da je Vagner imao ogromnu količinu municije NATO-a zaostalu od ukrajinske vojske.

1 COMMENT

  1. Kad krv tece po ulicama, najlakse je postati bogat. Beskrajna je lista likova iz naseg rata ’90 – tih, koji su ogromne pare zaradili, dok je narod bezao, dok se narod branio, kad je mobilizirana omladina jurisala i gubila zivote, postajali i mentalni i fizicki invalidi, raseljavanja, tuge, kolone ponizenih……eh onda se pare zaradjuju. I tako je to u svim ratovima. Nacionalizmi, religije, odbrane, zastite, cojstva i junastva – kao i svaka emocija – obuce uniformu, naoruza se i na kraju – zbog koga ili cega si ginuo..? Za lance supermarketa, za krijumcare cigareta, za osvedocene kriminalce, za lazne diplome, za privatne vojske….?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here