Pixabay

Godina iz snova Luke Jovanovića nastavila se u istom stilu i u dresu reprezentacije.

Mladi Srbin (18) koji je posle sjajnih igara u dresu Adelajd Junajteda dobio poziv u omladinsku selekciju Australije, debitovao je za državni tim na najbolji mogući način.

Talentovani napadač je na tri utakmice na turniru u Portugaliji postigao gol i zabeležio asistenciju i doprineo da mladi Oziji zauzmu treće mesto u veoma jakoj konkurenciji.

Već u prvoj utakmici na turniru Trofej Lisabona, Luka je pokazao da mu je selektor Trevor Morgan s punim pravom ukazao poverenje i uvrstio ga u selekciju igrača do 18 godina.

U duelu sa najjačim rivalom na takmičenju, domaćom Portugalijom, Jovanović jije časio časa i već u sedmom minutu je zatresao mrežu rivala. Najpre je sam kreirao akciju, a zatim se našao na pravom mestu da dodavanje saigrača pretvori u svoj prvi gol u dresu Australije.

Ipak, Portugalci su za klasu bolja ekipa, pa su do kraja ostvarili pobedu od 4:2.

U narednom meču Australija je igrala ravnopravan meč sa Engleskom, a Luka je počeo na klupi. Međutim, ubrzo je ušao u igru i do kraja predstavljao stalnu opasnost po gol rivala. Kada se činilo da će utakmica biti završena nerešeno (2:2), usledio je pogodak Engleza i pobeda u nadoknadi vremena.

U meču za treće mesto, selekcija Australije je savladala Norvešku sa 2:1, a prvi gol je već u četvrtom minutu pripremio Jovanović, a Maks Kaputo je bio precizan realizator.

Omladinska reprezentacija se vraća sa turneje uzdignuta čela, a Luka Jovanović je još jednom potvrdio da je pred njim velika budućnost. Na radost cele srpske zajednice u Australiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here