Izvor: B92/Depositphotos/Yarr65

Bivši premijer kosovske vlade u egzilu Bujar Bukoši izjavio da Aljbin Kurti mora da bude identifikovan kao političar opasan po budućnost Kosova.

On, kako prenosi Kosovo online, mora da bude sklonjen sa vlasti, jer će u suprotnom prouzrokovati nemerljivu štetu Kosovu.

On je naveo da je njegova najveća briga ponovno uspostavljanje “slobodnog Kosova” uz pomoć SAD i Zapada, a pomoć NATO trupa u ostvarivanju te težnje nazvao je “blagoslovenom”.

Bukoši je, upitan kako je moguće da sada na Kosovu postoje hiljade Albanaca koji vređaju SAD i Evropu, rekao da je to posledica manipulacije.

– Narodi i društva nisu akademije intelektualaca. Ljudima se lako manipuliše, ako ih vode populistički lideri koji imaju svoje mračne planove. Upečatljiv primer je Milošević, koji je napravio haos u bivšoj Jugoslaviji i spalio i nas. Ibrahim Rugova i mi, koji smo odlučili da povežemo Kosovo sa Zapadom, imali smo na svojoj strani istoriju Evrope koja se u to vreme menjala. A Kosovo smo bombardovali mi i ta politička klasa ljubavlju prema Zapadu kao spasiocu Kosova. Sada se dešava suprotno. Vraća se folklor 20. veka, kada je Evropa bila prokleta za albanske granice, dok nam je Evropa samo obećavala da će ukloniti svoje granice. Politička elita, kao što može iz unutrašnjih nereda izvući narod na svetlost dana, može ga i vratiti u mrak – rekao je Bukoši.

Dodao je da misli da Kurtija treba identifikovati kao političara opasnog po budućnost Kosova i da ga treba skloniti, jer će su suprotnom izazvati nemerljivu štetu.

– Danas se osećam poniženo i često tužno kada vidim nedostatak poštovanja prema istoriji Kosova. Šta mislite ko je taj Aljbin Kurti koji zloupotrebljava Kosovo identifikujući se sa njim? Milioni Albanaca još uvek ne znaju kako smo započeli odnos sa Zapadom. Odluka stotina kosovskih intelektualaca 1989. godine, kada je pao Berlinski zid, da Kosovo veže svoju budućnost za Zapad bila je spasonosna vizija – rekao je Bukoši.

4 COMMENTS

  1. Uvjek su albanci bili protiv onih koji im daju sve život , sjećam se da su moji Majka i Otac od plate morali da daju 3% za Kosovo i Metohiju jer su bili siromašni, nisu plaćali struju, vodu, poreze ,
    Svi zaposleni u bivšoj YU državi
    Su odvajali novac za albance,
    Srbija je bila naivna da im dozvoli toponime da mjenjaju , tj imama mjesta da nazivaju imenom na svom jeziku, pa onda i školstvo im dato na njihovom jeziku,
    Došli smo vrlo brzo u problem jer oni hoće i državu, kad su već ostalo dobili.
    Žalosno da je tako , ali došli smo u situaciju da se otimaju Manastiri SPC
    Da se Srbi zlostavljaju.
    Kako dalje …

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Господине Бујар,
    прво – ви сте припадник тог народа који пљујете, а тај народ жели велику Албанију и сада, као и 1999, као и 1981 и раније, па је због тога протеривао, застрашивао, терорисао и убијао Србе деценијама уназад
    друго – Косово и Метохија је окупирано од стране НАТО пакта који је поставио албанце на чело ПРИВРЕМЕНИХ институција. Дакле Косово и Метохију може ослободити ИСКЉУЧИВО српска војска.
    треће – није вама НАТО помогао – НАТО ЈЕ ОКУПАТОР (супротно резолуцији 1244) а Албанци који живе на КиМ су слуге окупатора
    четврто – Ругова се ДОГОВОРИО са Милошевићем о широкој аутономији КиМ, али га је Медлин Олбрај склонила и у први план гурнула свога жигола Хашима Тачија
    пето – Курти не може угрозити будућност Косова, јер то није држава, већ јужна српска покрајна !
    шесто – врло добро сви знају да сте ваш однос са Западом почели поквареном, подмуклом гебелсовском пропагандом против Србије која је и тада и сада за Албанију ЗАПАД !!!
    седмо – Албанци су 2004 године показали како поштују историју Косова и Метохије када су спаљивали српске цркве и манастире старе више од 8 векова !!!
    Закључак: срам вас било !!!

  3. Kosovo je Kosovo i ostaće Kosovo. Srbija je Srbija. A svi zajedno smo u EU i NATO, sa svima kojima i pripadamo. Konačno svoji na svome među svojima. Živela Evropska Srbija u EU I NATO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here