Deni Vuković sa šampionskim trofejom

Dočekali smo konačno da se i jedan od naših fudblera upiše među besmrtnike A-lige kao kapiten prvaka države. Iskusni golman Central koust Marinersa Deni Vuković postao je prvi Srbin kojem je pripala čast da primi trofej namenjen šampionu države i prvi ga podigne u vazduh.

Vuka je u velikom finalu A-lige protiv Melburn Sitija, koje je završeno sa neverovatnih 6:1 za Marinerse, bio besprekoran među stativama svog tima i dao pun doprinos istorijskom podvigu kluba iz Gosforda.

Deni je tako u poznim igračkim godinama (38) uspeo da učini ono što mu nije pošlo za rukom na početku karijere, davne 2008. godine, kada je takođe sa „mornarima“ ostao praznih šaka.

Vuković je te godine takođe odlično čuvao mrežu Marinersa, ali je u finalu pretrpeo jedan od najbolnijih poraza u karijeri – 0:1 od Njukasl Džetsa. Uz to, tada je isključen u završnici meča i kako je i sam u više navrata ponavljao, to finale ga je deceniju i po proganjalo.

Sada je i na to stavio tačku, pošto je u prvoj sezoni po povratku u klub sa Centralne obale bio jedan od ključnih igrača u šampionskom pohodu.

Vukoviću ovo, inače, nije prva titula šampiona A-lige. Stasiti golman koji je ponikao u Belim orlovima iz Boniriga, čuvao je mrežu Sidneja 2017. godine, kada je zajedno sa Milošem Ninkovićem i Milošem Čavom Dimitrijevićem podigao najvredniji trofej australijskog fudbala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here