Tanjug

Počeo je sastanak predsednika Aleksandra Vučića i premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija uz posredovanje predstavnika EU.

Kako prenose dopisnici Tanjuga, odmah nakon početka sastanka usvojena je deklaracija o nestalima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras, uoči nove runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žosepom Boreljom.

“Uoči početka još jednog teškog sastanka u Briselu. Interesi Srbije i srpskog naroda na KiM su uvek i zauvek iznad svega”, poručio je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Kako se navodi, Borelj je Vučića dočekao u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

Na stolu će, kako je najavljeno iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS), biti dve teme – nacrt statuta Zajednice srpskih opština i Deklaracija o nestalim licima.

Fokus će, kako su naveli, biti na primeni Sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, a od strana se očekuje da podrže Deklaraciju o nestalim licima kao prvu tačku dnevnog reda, posle čega će biti predstavljen prvi nacrt statuta Zajednice srpskih opština na KiM.

Takođe, u saopštenju su naveli da će dve strane imati priliku da razgovaraju i o drugim pitanjima od političkog značaja.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here