Tanjug
Jakov Milatović

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da posle njegove pobede tu državu očekuje snažnija evropska budućnost i dodao da je priča o Kosovu završena, jer je to međunarodno priznata zemlja.

– Ono što bi nama kao sastavnom delu regiona bilo važno je da Beograd i Priština dodatno pronađu zajednički jezik da bismo svi zajedno zakoračili u lepšu i evropskiju budućnost Zapadnog Balkana – rekao je Milatović u intervjuu za hrvatsku televiziju.

Upitan hoće li njegovom pobedom Crna Gora napraviti korak unazad što se tiče priznanja Kosova, Milatović je odgovorio da je „to situacija koja je završena što se tiče Crne Gore“.

– Kosovo je međunarodno priznata zemlja – dodao je novi crnogorski predsednik.

Na pitanje traži li način da Crnu Goru vrati Srbiji u krilo, Milatović je odgovorio da je on evropski političar i da je zato „tako snažno i pobedio režim“.

– Mislim da Crnu Goru čeka još snažnija evropska budućnost i da se više nikada ne vratimo u retoriku prošlosti čiji je simbol u Crnoj Gori ipak bio Đukanović, koji je ponikao u ratnim 90-im godinama – naglasio je Milatović.

Takođe je rekao da je Mitropolija crnogorsko-primorska SPC „prošla torturu Đukanovićevog režima“ i da je pitanje crkve stavljeno “ad acta”, pa se država može snažno okrenuti suštinskim temama kao što su, kako je rekao, borba protiv kriminala i korupcije, unapređenje životnog standarda i ubrzanje evropskih integracija.

Što se tiče evropskog puta, odgovorio je da očekuje snažnu podršku Hrvatske i Slovenije. Uz to je naveo da će njegovo prvo službeno putovanje zbog simbolike biti u Brisel, a potom verovatno u Sloveniju.

– Mislim da Crna Gora treba dobrosusedske odnose sa svim zemljama Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju i svakako da ću se odazvati da posetim službeni Beograd – odgovorio je na pitanje o poseti Srbiji.

On je izrazio uverenje da će posle parlamentarnih izbora Crna Gora dobiti „snažnu političku vladu koja će biti provropska“ i da će on kao predsednik, uz pomoć crnogorske vlade, uvesti zemlju u EU u idućih pet godina.

13 COMMENTS

  1. “Nema većeg Turčina od poturčenog Srbina*

    Kaže nesrećnik” medjunarodno priznata” a pola država je nije priznalo….
    Sve najgore jado….

  2. Neces ni ti dugo vrlo brzo ces ti sici sa scene daj Bize da Milatovic nije Milova marioneta videcete Milo nece nakraju ni kaznjeno proci.

  3. fer sto rekao.zavrsio si pricu sa srbima i srbijom.a vi momci malo se trgnite koga primate na skolovanje i lecenje u srbiji.

  4. Crnogorac ostaje Crnogorac,nebi me cudilo da i on kao Mllo pocne da pljuje po Srbiji.Ne znam samo kad ce Srbija shvatiti da joj Crna Gora neprijateljska drzava i da treba gledati sve Crnogorce u Srbiji kao strance.

  5. To je Crnogorac ! Nista on nece biti bolji od Djukanovica . Cak ce i vreme doci kad ce jos gore poniziti Srbiju od Djukanovica .Zivi bili pa videli !

  6. Rekao sam Crnogorac je Crnogorac/vec sad vidita skim imate posla.Zato mu je Vucic cestitao pobedu.
    Drugo je kad kaze neko da je Srbin.Nadam se Da cete i vi doci do zdravog razuma i zabraniti Crnogorcima damlate praznu slamu po Beogradu

  7. Sta Ste ocekivali od skolovanog na tudjim fakultetima, nije ga pamet dovela na vlast vec gazde sa Puno Puno Para, zato je skolovan, da nauci da laze i maze naivni narod, treba promeniti Status takozvanih crnogoraca U Srbiji, da se tretiraju kao stranci ,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here