Tanjug/AP
Ukrajinski vojnici

Slovački evroposlanik Miroslav Radačovski u svom obraćanju u Evropskom parlamentu konstatovao je da se do sada u istoriji nikom nije desilo da pobedi Rusiju i poručio svojim kolegama da krenu da pregovaraju o miru.

– Imam pragmatično pitanje: svi ste uvereni da ćemo zajedno sa SAD pobediti Rusiju. Ali da li imamo i alternativu B? A šta ako ne pobedimo Rusiju? Do sada u istoriji nikome to nije uspelo. Šta će se dalje dešavati? – upitao je on.

Radačovski je podsetio svoje zapadnoevropske prijatelje da su njihovi očevi i dedovi ubili oko 20 miliona Slovena – Rusa, Ukrajinaca, Belorusa, Srba… i kao bonus 6 miliona nevinih Jevreja u borbi protiv Rusije tokom Drugog Svetskog rata.

– Šta mislite koliko će Ukrajinaca i Rusa biti ubijeno pre nego što se ovaj rat završi? Ali verovatno vas nije briga. To jednostavno imate u genima – poručio je Radačovski.

On je na kraju pozvao evroposlanike da, kako je rekao, prestanu sa ludilom, jer će se na kraju ugušiti tom slovenskom krvlju.

– Pregovarajmo o prekidu neprijateljstava, pregovarajmo o miru! A izgovori – Hitler, Putin, Napoleon – su neprihvatljivi. U suprotnom, svi ćemo se međusobno poubijati, kao zečevi – zaključio je slovački evroposlanik.

11 COMMENTS

  1. Dok je EU inicirala i podržavala gradjanski rat pri raspadu Jugoslavije, kada su Srbi raseljavani, proterivani i razapinjani na krst – niko se nije bunio. A onda “mečka zaigra i pred vašim vratima”…

  2. Jel? Ko sto se i Sloba sa krivoustim Francekom zalagao u Karadjordjevu za Jugoslaviju, pa nam mecka zaigrala? Ne bi EU mogla bez vazala i prodanih dusa da unisti onako lepu drzavu, zar ne?

    • Tu “lepu državu” su napravili Srbi, posle pobede u I svetskom ratu, kao kraljevinu. I to je bila najveća srpska greška !!! Tada smo trebali da prepustimo Italijanima italijansku Istru i Dalmaciju, Austrijancima austrijsku Sloveniju i deo Hrvatske, Mađarima mađarsku Slavoniju, Bugarima bugarsku Makedoniju, a mi da imamo državu Srbiju u kojoj žive svi Srbi, a ne da nas posle 90 godina proganjaju oni koje smo zaštitili kao poražene u svetskim ratovima. Fuj !

  3. Хвала Богу један се Словен пробудио и одржао лекцију Европској Унији. На нашу жалост то није био Србин. Овде се и данас, 30 година после пада Титове творевине, вуца његов комунистички шљам…

  4. Nisu nama krivi ni hrvati ni drugi. Oni su takvi. Ali smo mi sami sebi krivi sto imamo dobro Srce pa im sve oprastamo!

    • Пре него што су Срби почели да опраштају свачија злодела и себе вековима разапињу на крст, Србија је излазила на три мора. Данас се главни град Србије купа у Европској канализацији Дунаву и Сави.

  5. Greška Srbije je što oslobađa i što generacijama, od Obrenovića niko ne shvata politiku, politika je želja za moć i tačka, koga zanima pravda i istina e to su oni nemoćni u 2 sv. Ratu je poginulo od 53 do 57% državljana Slovenskih zemalja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here