Printscreen
Goran Bogdan

Iza Gorana Bogdana mnogo je uloga koje su otkrile brojne strane njegove ličnosti, a druga sezona serije “Močvara”, koja je za vikend počela na RTS donosi nove zaplate. Nakon što smo ga do nedavno gledali kao Branoša u seriji “Područje bez signala”, sada imamo priliku da ga gledamo i kao inspektora Nikolu Krsmanovića, u novoj sezoni serije “Močvara”. Serija ima 10 epizoda, a njen glavni glumac poručuje gledaocima da očekuju spektakl.

– Mislim da je to jedna posvećena, kvalitetna, i sigurno dobra serija. Ova sezona je veoma drugačija od prve, koja je bila mračna i teška. To je lepota pisanja Milene Marković i režije Olega Novkovića, sa kojima mi je čast da radim. Ovo je kao neka druga serija, ko nije gledao prvu sezonu, moći će potpuno da isprati drugu – kaže Goran Bogdan.

Dodaje da se radnja odvija u Vojvodini, dok su dešavanja iz prve sezone bila smeštena u Beogradu.

– Novi su likovi, imamo puno kolega iz Mađarske, pa se i priča mađarski, a drugo podneblje i drugi jezik, automatski te izmeštaju u neki novi svet. Moj lik inspektora Nikole, i u novoj sezoni, nastavlja da se bori. Autodestruktivac je, tempirana bomba, on je stalno negde na rubu. On pomaže drugima zato što valjda sebi ne može pomoći. On stalno tinja, a Vojvodina ga malo uzemlji i smiri, zaljubi se.

Glumac je prokomentarisao i regionalnu saradnju, kada su u pitanju TV serije i filmovi.

– Događa se nešto dobro za našu struku, u poslednje vreme se snima puno, kvantitet nužno rađa kvalitet, tako da se svi nalazimo u nekoj renesansi što se tiče snimanja, produkcija, serija – kaže Bogdan on i dodaje da je ubrzanje u produkciji serija trend koji je zapravo počeo i pre pandemije korona virusa, ali da smo sa koronom počeli više da gledamo televiziju.

Govoreći o tome kako inače bira uloge, kaže da to radi po nekom senzibilitetu koji nije stalan, koji se menja i plivajući je.

– Zavisi od perioda života, u kom se stanju ja nalazim, nekad mi paše više jedno nekada drugo, to jednostavno osetiš pod jezikom. Lepota je u tome da se kada se dobije uloga, na njoj radi, čime glumac može svaku ulogu da pretvori u onu koju je oduvek priželjkivao.
Ima tri doma

U jednom intervjuu istakao je da ima tri doma.

– Srećan sam što imam tri doma. Smatram Beograd svojim domom i stvarno mi je predivno, dugo sam ovde i volim ovaj grad i Beogađane. Srećan sam što imam i Široki, Zagreb i Beograd kao svoj dom. Imam krevet svuda i to mi je prelepo. Ti razni mentaliteti su svako novo iskustvo, svaki dan u životu, svaka bora, bol i radost poput su alata u kreiranju uloge. Sve je to škola i širina – kaže glumac.