EPA/Mikhail Klimentyev
Vladimir Putin i Olaf Šolc

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom s kancelarom Nemačke Olafom Šolcom o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini, kao i o političkim i diplomatskim mogućnostima za rešenje krize nakon treće runde pregovora Moskve i Kijeva, saopštio je Kremlj.

„U kontekstu razvoja situacije u vezi sa specijalnom vojnom operacijom za zaštitu Donbasa razmotrene su varijante političko-diplomatskih napora, kao i rezultati treće runde pregovora ruske delegacije s predstavnicima kijevske vlasti“, navedeno je u saopštenju.

Putin je Šolca obavestio o merama za organizovanje humanitarnih koridora u Ukrajini i pokušajima ukrajinskih nacionalista da onemoguće bezbednu evakuaciju ljudi.

– Posebna pažnja bila je usmerena na humanitarne aspekte situacije u Ukrajini i republikama Donbasa. Ruski predsednik obavestio je nemačkog kancelara o merama za organizovanje humanitarnih koridora za evakuaciju civila iz područja borbenih dejstava i o pokušajima militanata iz nacionalističkih jedinica da ometaju bezbednu evakuaciju ljudi – navodi se u saopštenju, prenosi agencija TAS S.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here