EPA
Skot Morison

Premijer Australije Skot Morison nalazi se u kućnom karantinu, nakon što je u utorak uveče bio pozitivan na testu na kovid-19. Prvi čovek Savezne vlade obavestio je javnost putem poruke na društvenim mrežama.

“Testirao sam se od nedelje svakog jutra i svi testovi su bili negativni. U utorak sam dobio temperaturu i ponovio sam test, koji je bio neuverljiv, pa sam uradio PCR test i dobio pozitivan rezultat”, saopštio je Morison.

Premijer je saznao da je zaražen istog dana u kojem je lično prisustvovao sednici Nacionalnog bezbednosnog komiteta, zajedno sa ostalim vodećim ministrima u vladi. Takođe, u utorak je održao i konferenciju za medije.

Morison je potvrdio da će nastaviti da obavlja svoje dužnosti od kuće i naglasio da su njegova supruga i kćerke takođe u izolaciji.

Od ostalih ministara koji su prisustvovali sednici Nacionalnog bezbednosnog komiteta, za sada se oglasio samo ministar odbrane Piter Daton, koji je izjavio da je on u sredu ujutro bio negativan na testu. Daton je preneo da premijer ima “blage simptome” i da je “odlučan u nameri da nastavi s radom od kuće tokom izolacije”.

– Mislim da je prilično dobro raspoložen i da će se vrlo brzo u potpunosti oporaviti – poručio je ministar odbrane.

Dan posle premijera, pozitivan na kovid bio je i njegov ministar-asistent u kabinetu Ben Morton. On je takođe potvrdio da ne oseća jače simptome, već samo “blagu glavobolju” i da će nastaviti da radi tokom izolacije u Kanberi.

Albaneze poželeo brz oporavak

Poruku podrške saveznom premijeru uputio je njegov politički suparnik, lider Laburističke stranke Entoni Albaneze.

“Želim Skotu Morisonu brz oporavak od kovida, u moje i u ime tima Laburističke stranke”, napisao je Albaneze na Tviteru.

Lider opozicije međutim nije imao pardona kada je u pitanju predizborna kampanja. Naime, on se uputio u Zapadnu Australiju zu četvrtak, prvog dana otvaranja granica, kako bi iskoristio to što Morison u ovom trenutku ne može da započne kampanju u najduže zatvaranoj državi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here