EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je danas da je reakcija svetske zajednice na poteze Rusije, uključujući Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija histerična, a da su izjave zvaničnika “apsurdne”.

– To je histerija, to je zastrašivanje, to je sve zajedno. Oni će sve više i više da iznose te apsurdne tvrdnje – kazala je ona.

Kako je istakla, Rusija se trudila da spreči trenutni razvoj događaja u Ukrajini ali je Zapad izabrao da na to ne obrati pažnju.

– Sve se to predstavlja kao dugoočekivana i priželjkivana akcija Rusije. Međutim, to je iznuđena situacija. Do ovoga je došlo nakon što su iscrpljene sve mogućnosti pregovora, kompromisa, objašnjenja. To je neophodno razumeti – naglasila je Zaharova.

Ocenila je da je “neverovatno da se Zapad sad srozava do takvog nivoa da ne želi na sebe da preuzme trunku odgovornosti za dešavanja u Ukrajini”. Rekla je i da je “Vašington zauzeo licemernu poziciju po pitanju rada diplomatske misije Rusije u SAD proterivanjem ruskih diplomata”.

5 COMMENTS

  1. Marija, da se ti nisi pojavila u Medjugorju. Gospa Marija? Pa ti sve vidis. Ti si “vidilica”. Svi smo u crnom mraku, samo ti sijas.

  2. Оркестрирана медијска хистерија и манипулисање је била за очекивање у свим верзијама рата !

  3. Ovog puta “Berlinski zid” po sred Londona, da nauči anglosaksonska kolonijalistička elita gde je “žiž”! 🙂

  4. Pozdrav za ovog titovog pionira ,
    Azov jedinice znate ko su ti ljudi?
    Najekstremniji fašisti …
    E baš njih naoružava amerika ,
    Razumjete ?
    A 14.000 rusa ubijenih u zadnjih 8 godina u ukrajini?
    To niste znali ?
    Kao i većina komunista
    Vrlo ste ograničeni
    Pozdrav
    Draža

  5. Lepo receno Marija. Ali to zapad nece nikad priznati. A ti SFRJ nastavi da mastas o bratsvu jedinstvu. Za humanost komunjara ceo svet dobro zna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here