EPA/Zurab Kurtsikidze
Ukrajinska vojska

Obaveštajni podaci pokazuju da jedinice i vojska Oružanih snaga Ukrajine masovno napuštaju svoje položaje, ostavljajući oružje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Istovremeno, ruski vojni resor ističe da položaji jedinica Oružanih snaga Ukrajine, koje su položile oružje, nisu izloženi napadima.

“Oružane snage Rusije ne izvode napade na gradove Ukrajine. Ništa ne ugrožava civilno stanovništvo”, ističe se u saopštenju.

Takođe se navodi da je izjava glavnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog o navodnim gubicima ruskih aviona i oklopne tehnike  “potpuna laž”.

7 COMMENTS

  1. U ovu informaciju teško je poverovati
    jer znam da prva linija Ukraine sastoji se od iskusnih ljudi koji jesu bili godinama u ratu jer samo iz Sirije 2 aviona iz iraka 4 aviona za Ukrainu otišli znam dasu i druge zemlje poput Irana 3 aviona Jemena 2 aviona Kurdi preko Berlina 3 aviona dok preko Albanije organizovano 14 avijona dobrovoljaca albanaca nekadašnje OVK isto tako ima i dobrovoljaca čerkeza 1 avion po ovim informacijama dase ostavlja oružje i beže iz polożaja i izložu oružje čisto sumljam u da na kraju ne bude obrnuto plašim se

    • Kao i Tito i ti se baviš opsenama i sakrivanjem identiteta. Želeo bi ti da to bude drugačije ali šta je 5-6 aviona plaćenika na tolikom prostoru. A među ukrajinskom vojskom ima mnogo etničkih Rusa. Dakle, bliži sam tome da poverujem da predaju oružje kao što su to već i radili 2015. A takvo nipodaštavanje Rusa je i dovelo “zapadne demokratije ” u situaciju da sada ne mogu ništa da urade jer ne poštuju nikog. E pa naučiće da ih poštuju.

  2. Nije mi jasno dal vi ovde pratite dešavanja u svetu il samo onako komentarišete dabi nešto napisali il prepucavali se mislim da je sve što je nama neprihvatlivo i ne odgovara u realnosti neide nam po volji dabi nahranili svoj egoizam i sakrili svoju slabost koju imamo najlakše je pljuvati po drugoga reči to nije istina to je Propaganda sad saslušaj ljepo nije propaganda toje 100% realnost prva linija odbrane ukraine jeste iskusnim ratnicima pojačan sačekaj do naveče imačeš rezultate i realniju sliku sa terena da vidiš ko beži a ko strada idalje tvrdim da prema naslovu plašimse biče potpuno obrnuto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here