EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV/ KREMLIN/SPUTNIK
Vladimir Putin

“U sferi bezbednosti Rusija će ubuduće delovati po planu, u zavisnosti od situacije na koju utiču i druge zemlje”, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, odgovarajući na pitanje o daljim postupcima Moskve u aktuelnoj situaciji oko Ukrajine.

– Kako će Rusija dalje delovati? Po planu. A kako će se on formirati? U skladu sa realnom situacijom na terenu. Ko može da odgovori kako će se razvijati realna situacija? Zasad niko. To ne zavisi samo od nas – rekao je Putin na pres-konferenciji sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Istovremeno, ruski lider je dodao da će Rusija „nastojati da postigne dogovor sa partnerima o pitanjima koja su pokrenuta kako bi se ona rešila diplomatskim putem“.

– O kojim pitanjima se radi? To je neširenje NATO-a, vraćanje vojne infrastrukture bloka na stanje iz 1997. godine i neraspoređivanje borbenih udarnih sistema u blizini naših granica – precizirao je ruski lider.

Kako je istakao, Moskva je spremna da razgovara i o drugim pitanjima koja su sadržana u odgovorima SAD i NATO-a, ali zajedno sa drugim temama koja su za Rusiju od primarnog značaja.

Sastanak Putina i Šolca je trajao više od tri sata. Putin je nakon razgovora izjavio da je susret bio poslovan. Teme razgovora su bile najaktuelnije: kriza u Ukrajini, „Severni tok 2“, bezbednosne garancije koje Rusija traži od Zapada.

4 COMMENTS

  1. Do sad ide sve po planu. Dobro je sto to kauboji ne primete. Ili se, kao uvek drze devize: sve ili nista. Podseca me na licitaciju, kad se dozvoljava da konkurencija dize cenu i pravovremeno stane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here