B. C.
Luk Salmon sa trenerom Mozesom i sportskim direktorom Bobijem Despotovskim

Fudbaleri Belih orlova iz Dajanele počeli su novu takmičarsku godinu u velikom stilu. Na startu predsezonske Noćne lige, u kojoj se takmiče svi klubovi Prve i Druge državne lige Zapadne Australije, ubedljivo su pobedili Ešfild sa 4:0 (3:0).

Junak prve utakmice je novajlija Luk Salmon, koji je na debiju za Orlove postigao het-trik, golovima u 18, 40. i 64. minutu iz penala. Golgeterski doprinos trijumfu dao je i Danijel Mekenzi, pogotkom u 35. minutu meča.

Napadač Salmon je jedno od najvećih pojačanja Dajanele između dve sezone. Reč je o igraču koji je prošao akademiju Pert Glorija i igrao za mladi tim ovog kluba A-lige u NPL takmičenju u Zapadnoj Australiji. Već na prvoj utakmici pokazao je da će Orovi u novoj sezoni imati paklenu konkurenciju u špicu, jer je ugovor obnovio i prošlogodišnji najbolji strelac, iskusni Dejvid Higni.

Tehnički direktor Dajanele Slobodan Bobi Despotovski i trener Stjuart Mozes obavili su odličan posao u prelaznom roku. Zadržali su gotovo sve standardne igrače iz šampionske sezone, a pored Salmona doveli su još nekoliko proverenih igrača. Najveću pažnju privukao je povratak Bojana Radinovića, koji se vratio iz aktuelnog šampiona Premijer lige Zapadne Australije Pert SC. U “paketu” s Radinovićem stigao je i Kjeran Kolvel. Obojica su bili standardni prošle sezone u timu Perta i najzaslužniji su što je prvak NPL primio samo 18 golova u šampionatu.

Pored njih, angažovan je i mladi golman Nemanja Janković, kao i još jedan talentovani čuvar mreže Piter Pilkadaris. Konkurenciju su pojačali i Hari Blant, Luis Taker i Džordan Roui.

S druge strane, Despotovski je postigao dogovor sa svim ključnim igračima iz prošle sezone, uključujući novog kapitena Sašu Njegića, zatim Hignija, Stepanovskog, Kristijana Despotovskog, Masondu, Angu, Kjusera, Bojana Ninkovića, Mekenzija, Mekija i Mekgigana.

Dajanela se očigledno ozbiljno naoštrila da i ove sezone uzme titulu u višem rangu i da se plasira u društvo premijerligaša.

U nedelju protiv Roversa

Narednu utakmicu u okviru Noćne lige Beli orlovi igraju u nedelju, 13. februara od 17.00 časova, protiv starog rivala Šamrok Roversa. Ova utakmica igraće se na terenu “Persi Dojl” u Dankrejgu. Rival u poslednjem kolu takmičenja po grupama (18. februar) biće UWA Nedlands.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here