EPA-EFE/Cati Cladera
Ilustracija

Nemačka policija istražuje hiljade slučajeva u kojima se sumnja na falsifikovanje potvda o vakcinisanju protiv koronavirusa, javlja AP, prenoseći vest agencije DPA.

Širom Nemačke je pokrenuto više od 12.000 istraga, a njihov broj je naglo porastao u decembru, kada su uvedene strože restriktivne mere, kojima su nevakcinisane osobe isključene iz javnog života.

Osobe odgovorne za korišćenje lažnih potvrda mogu se suočiti sa novčanim i uslovnim zatvorskim kaznama, kao i gubitkom posla.

U jednom slučaju je otvorena istraga za ubistvo iz nehata, jer je radnica staračkog doma koristila falsifikovanu potvrdu, mada je imala članove porodice zaražene koronavirusom.

Skoro 73 odsto stanovništa Nemačke je primilo dve doze vakcine, a gotovo 48 odsto i treću dozu.

1 COMMENT

  1. Kad bi takva istraga nedaj bože krenula u Srbiji tad bi bolje da nekažem ništa koliki bi bio broj nevakcinisanih koji su dobijali potvrde za 100 Eura iz Srbije puni su gradžani koji žive u Austriji,Francuskoj,Njemačkoj,Švajcarskoj,Švetskoj,Italiji,Danskoj,Toje pun brod potvrde svi ti lekari i laboratorije kojisu to izdavali i omogučili morali bi dase zakonski procesiraju pod hitnom postupku i kazne oduzimanjem dozvole il rešenja za rad u zdravstvu dok profit koji su stvorili da vrate državi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here