Youtube/BN TELEVIZIJA
Branislav Borenović

Branislav Borenović, član Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamenta BiH, ocenio je za naš list da zabrana koju je “Vestima” udarila konzulka u Frankfurtu Višnja Lončar, klasično nediplomatsko ponašanje.

– Zabrana bilo kojeg medija je karakteristika svega onoga što je suprotno diplomatiji. “Vesti” traju već trideset godina zbog svog profesionalizma, nisu bez razloga najtiražnije novine dijaspore, i to ne samo srpske, te je van pameti ovakvo ponašanje konzula. Međutim, od ministarke inostranih poslova Bisere Turković, koja van svojih nadležnosti nameće odluke zaposlenima u diplomatsko-konzularnoj mreži, kao što su na primer proslave praznika koji se ne praznuju na celoj teritoriji BiH, preko njenih skandaloznih izjava, do samovolje pojedinih diplomata, vidimo da je u ovom mandatu ionako krhka diplomatija BiH doživela potpuni krah, jer se represijom sigurno ne može razvijati – ocenjuje Borenović.

On podseća na mnogobrojne humanitarne akcije “Vesti” kojima je pružena pomoć ljudima i u zemljama regiona i u dijaspori.

– To govori ne samo o profesionalizmu u smislu informisanja, nego o ljudskim i humanom odnosu prema društvu koji vaš list gaji decenijama – kaže Borenović.