J. Gajeskov
Dobro raspoloženje: Deo Uprave SNO

Posle višemesečne pauze zbog pandemije virusa korona i strogih restriktivnih mera u Novom Južnom Velsu, Srpska narodna odbrana u Kenli Vejlu je ponovo stecište naših ljudi i mesto dobrog provoda.

Proteklog petka, 10. decembra, u restoranu “Tri šešira” koji se nalazi pod krovom ove srpske kuće na zapadu Sidneja, upriličeno je muzičko veče na kojem su se okupili gosti svih generacija.

Dok su iz kuhinje “Tri šešira” izlazili najbolji srpski kulinarski specijaliteti, goste su zabavljali muzičari od imena – nadaleko poznata pevačica Radmila Misić i majstor harmonike Slavče Dinić.

Slavljenica: Verica Stepanović je članica SNO od 1974.

Među mnogobrojnim gostima, koji su sa radošću dočekali priliku da se opet okupe u SNO, bila je i dugogodišnja članica ove naše nacionalne organizacije Verica Stepanović. Ona je imala poseban razlog za dobro raspoloženje, pošto je u društvu najmilijih proslavila svoj rođendan.

Osmesi na licima predsednika Srpske narodne odbrane Đorđa Grubišića i njegovih sardnika iz uprave ove organizacije, najbolje su govorili o zadovoljstvu svih u SNO što su posle duže vremena ponovo u prilici da dočekaju i ugoste sve redovne goste, članove, ali i one koji su možda prvi put došli u jednu od najstarijih kuća srpske zajednice u Australiji.

Gosti u restoranu “Tri šešira”

Od predsednika Grubišića saznali smo i da će se godišnji Kongres SNO održati u nedelju 26. decembra, sa početkom u 13.00 časova. Pošto prošle gdine zbog restrikcija Kongres nije održan, na ovogodišnjem se očekuje prisustvo svih članova, radi reševanja postojećih problema i pravljenja plana za budući period.

Što se tiče sledećeg muzičkog druženja u kafani “Tri šešira”, ono je zakazano za ovaj petak, 17. decembar, takođe uz pesmu Radmile Misić i muziku Slavčeta Dinića, koji će sa kolegama Duletom, Vladom i Mijom, veseliti goste i u novogodišnjoj noći, 31. decembra u Srpskoj narodnoj odbrani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here