Vesti
Novi izgled obnovljenog doma SNO u Kenli Vejlu

Posle višemesečne pauze zbog pandemije virusa korona, društveno-kulturni život u srpskoj zajednici Novog Južnog Velsa, polako ali sigurno, vraća se u normalne tokove.

Ponovo rade klubovi, restorani i druga stecišta naših ljudi širom Sidneja i drugih gradova. Među njima je i dom Srpske narodne odbrane u Kenli Vejlu, koji je širom otvorio vrata svim ljubiteljima dobrog druženja, ali i vesele zabave i ukusne hrane.

Naime, popularni restoran “Tri šešira”, koji je smešten u prostorijama SNO, ovog petka, 10. decembra od 19 časova, pružiće svim svojim gostima istinsku predprazničnu atmosferu, uz specijaliteti srpske kuhinje, širok asortiman pića, ali i sjajnu muziku. Za dobro raspoloženje pobrinuće se poznati muzičari Radmila Misić i Slavče Dinić.

– Tokom višemesečne pauze u radu zbog pandemije, vreme smo iskoristili da uradimo nekoliko važnih poslova na uređenju spoljašneg i unutrašnjeg izgleda velike sale našeg doma. Takođe, sređeni su restoran, kuhinja i bar, a obavljeni su i drugi radovi koje će svi posetioci moći lako da uoče – kaže za “Vesti” Đorđe Grubišić, predsednik Srpske narodne odbrane.

Đorđe Grubišić, predsednik SNO

Svi u SNO se naročito ponose novim umetničkim delom koje krasi prostorije ove srpske kuće u Sidneju.

– Posebno bi istakao rad našeg akademskog slikara Radoša Stevanovića koji je ovde u našem domu oslikao mural “Panorama Beograda”, na kome su znameniti Srbi, od Vuka Karadžića, Karađorđa, preko Nikole Tesle, Mihajla Pupina, do Novaka Đokovića i drugih. Tu su i freske Tajne večere, Svetog Save i Svetog Nikole izuzetne lepote, što sveukupno ovoj našoj srpskoj kući daje posebnu čar – kaže Grubišić.

Od našeg domaćina saznajemo da će se u SNO u narednom periodu, tokom božićnih i novogodišnjih praznika organizovati nekoliko kulturnih i zabavnih večeri.

– Već smo obezbedili muziku koja će zabavljati goste u najveselijoj noći u godini, odnosno za doček kalendarske Nove 2022. godine. To su pored Radmile Misić i Slavčeta Dinića i naš Dule Milivojević i orguljaš Mija iz Hokston Parka. Više pojedinosti o ovome i o drugim aktvnostima biće uskoro – zaključuje Đorđe Grubišić, uz poziv svim članovima i prijateljima Srpske narodne odbrane, kao i drugim gostima, da dođu i uživaju u svemu što se za njih priprema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here