pixabay.com

Skupoceni tretmani nisu uvek sigurna karta na putu ka ulepšavanju. Zahvaljujući internetu, nebrojano devojaka deli svoja iskustva na društvenim mrežama o raznoraznim salonima. Neki tretmani su veoma delotvorni, ali postoje i oni koji “prodaju maglu” pa za pozamašnu svotu novca dame odu nezadovoljne uslugom.

Zna se da su negovane šake simbol jedne dame. Zato nije čudno što mnogo žena s vremena na vreme odlazi u “kozmetičke hramove” i traže tretman manikir i parafinske maske koje hidriraju kožu ruku.

Ipak, treba znati da ovaj ritual za ulepšavanje šaka može da se uradi i u četiri zida. Potrebno je da se samo pazari brzootapajući parafinski vosak. Ruke treba oprati i dobro osušiti pre nego što se počne sa ovom procedurom.

Vosak se topi na pari, a kada postane potpuno tečan mora se sačekati nekoliko minuta kako se ne bi zaradile opekotine. Nakon toga, uroniti šake u smesu i okretati dlan dok se ne stvori debeli sloj parafina na ruci. Zatim preko njih navući kese za zamrzivač i sačekati petnaestak minuta. Kada se vosak oljušti, namazati hidratantnu kremu i šake će biti preporođene.

Devojke koje žele da uštede novac ili jednostavno nemaju vremena da idu na depilaciju mogu da se izdepiliraju, a da ne napuste dom. Potrebno je da u posudi pomešaju malo šećera, meda i limunovog soka. Ovu smesu treba zagrejati u mikrotalasnoj. Šećernu pastu nanositi na malje suprotno od rasta dlaka i skidati brzim trzajem.

Sirena u domu

Modne blogerke koje vole prirodnu kozmetiku su otkrile da devojke ne moraju da odlaze u frizerske salone da bi imale pink kosu koja se inače dobija pomoću kolor šampona i sprejeva. Potrebno je da se iscedi sok od sveže cvekle i u njega doda malo maslinovog ulja. Ovom smesom treba naprskati vlasi, utrljati je pomoću rukavica, staviti kapu za tuširanje na glavu i čekati sat vremena. Nakon toga imaćete roze kosu poput sirene.