Lična arhiva
Veza s rasejanjem: Aleksandar Janković

Da su “Vesti” počele da izlaze u Srbiji veoma je iznenadilo, a još više obradovalo doktorku medicine Nataliju Zorić, koja je rođena u Frankfurtu, ali poslednjih 13 godina živi u Beogradu. Za nju novina srpske dijaspore predstavlja neki vid porodičnog blaga.

– “Vesti” su u našoj kući prisutne od mojih tinejdžerskih dana, čitamo ih od prvog broja. Mnogo sam srećna, a i ponosna što su počele da izlaze i u Srbiji, tako da sada i ovde mogu da ih kupujem. Osim što me informišu i mnogim pričama razgaljuju, “Vesti” me podsećaju na mladost i na pokojnog oca, koji ih je redovno kupovao i čitao – sa setom u glasu priča doktorka Zorić, koja je u srpskoj prestonici otvorila ordinaciju minimalno invazivne estetske medicine “Nude esthetiljue”.

Ona kaže da nekoliko primeraka uvek ima u ordinaciji gde ih i čita u pauzama rada, a i da klijenti mogu da ih vide i prelistaju.

Aleksandar Janković, trener šabačkog SC Bushido “Vesti” obavezno čita uz prvu jutarnju kafu.

– Volim da vidim šta se novo dešava na sportskoj sceni, kao i u Srbiji. Pored toga povezani smo sa svim našim ljudima koji su uspešni u dijaspori, tako da to otvara nove mogućnosti za sve iz Srbije – kaže Aleksandar.

Omiljena novina: Aleksandra Tadić Cipka

I pevačica Aleksandra Tadić Cipka presrećna je što su “Vesti” stigle i do nje, u rodni Šabac!

– Moj posao zahteva stalna putovanja po dijaspori, i tamo sam redovan čitalac “Vesti”. Sada konačno i kod kuće imam mogućnost da svoju omiljenu novinu, koja mi je mnogo puta pravila društvo dok čekam let, pročitam od korice do korice! Prijatno sam se iznenadila kada sam na našem kisoku ugledala “Vesti” – govori Aleksandra Tadić Cipka.

Zajedno od prvog broja: Dr Natalija Zorić s “Vestima”