Youtube/Kosovo Online
Srbi na Jarinju

Jedan od osnivača bivše OVK Dževat Haljiti, izjavio je da su izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vezano za aktuelnu situaciju na severu Kosova, usmerene u “čisto političke svrhe” i da “granicu Kosova ne može proći”, prenosi Reporteri.

– Apsolutno nema opasnosti, niti bi se Vučić usudio, to su bajke, može da priča bilo šta u Srbiji, može da se slika sa vojskom, čak i sa projektilima, ali granica Kosova je crvena za njega i ne može je proći – rekao je Haljiti.

Ipak, on ne isključuje mogućnost eskalacije situacije na severu Kosova.

– Koliko ja znam i mogu da namirišem ono što Srbija može da uradi, ne očekujem da će vojno intervenisati, ali ukoliko dođe do incidenta Kfor će intervenisati – smatra Haljiti.

I stručnjak za bezbednost Besa Kabaši Ramaj ne isključuje mogućnost eskalacije na severu Kosova.

– Građani Kosova moraju da shvate da nemaju razloga za brigu jer kontekst u kojem bi situacija eskalirala, ima više veze, poslednjih dana sa destruktivnom ulogom koju Srbija ima u regionu nego sa stvarnim potencijalom za sukob – rekla je Kabaši Ramaj.

3 COMMENTS

  1. Kada za vas albance ne vazi nikaka odluka 1244 ZSO onda i za Srbe ne vazi da ne mogu sa vojskom na Kosmet jednog danaces se uvjeriti !
    Treba da znate da je Kosmet Srbija a
    Vaša zemlja albanija .

  2. Sakrio se iza kvora i prica gluposti, tako se jedan slican njemu, sakrio iza policajca dok smo demonstrirali, pa bude nokautiran jednim udarcem naseg hrabrog momka, mama ollbrat je daleko, ovaz izvini tata olbrajt, neznam ni sam jel baba ili deda

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here