Ministarstvo spoljnih poslova Srbije
Emanuel Žofre i Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žofreom.

Selaković je sagovorniku uputio čestitke i poželeo uspešan mandat, dodavši da očekuje nastavak dobre saradnje institucija Srbije sa Delegacijom EU, navodi se u saopštenju MSP Srbije.

Ministar je istakao da je članstvo u EU apsolutni spoljno-politički prioritet i strateško opredeljenje naše zemlje, kao i da Srbija ostaje u potpunosti posvećena reformskom procesu.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, ministar je istakao da su dijalog i kompromis ključni za postizanje održivog dogovora, ali i podsetio da Priština uporno ne ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma i ne omogućuje osnivanje Zajednice srpskih opština.

Selaković je ukazao da je neophodno da Kosovo pristupi primeni svih postignutih dogovora i poručio da očekujemo da Evropska unija, kao garant Briselskog sporazuma, čvrsto insistira na tome.

EU je već duže od dve decenije najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije, rekao je ministar, i dodao da je pomoć koju Srbija dobija od EU ključna za naš reformski proces.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here