EPA-EFE/Koen van Weel

Iz Grupe C u osminu finala Evropskog prvenstva idu Holandija i Asutrija. Holanđani dalje idu sa tri pobede, Austrija kao druga nakon pobede nad Ukrajinom. Makedonija se od debitantskog Eura oprašta sa tri poraza, ali i uz pozitivne utiske. Goran Pandev završio je reprezentativnu karijeru.

U duelu u kome se direktno odlučivalo o prolasku u nok-aut fazu Austrija je savladala Ukrajinu minimalnim rezultatom 1:0.

Strelac jedinog gola bio je Baumgartner u 21. minutu. Najbolju priliku da svom timu donese ubedljiviju pobedu imao je Arnautović u samom finišu prvog poluvremena, ali je promašio čistu priluku.

Austrija dalje ide kao druga iz Grupe C, dok Ukrajina ostaje na tri boda i malo čemu ima da se nada u konačnom poretku najboljih trećeplasiranih.

Holandija u osminu finala ide sa sve tri pobede u Grupi C. U poslednjem meču grupe bolja je bila od Makedonije i slavila je rezultatom 3:0.

Hrabro su igrali Makedonci. Gol Trajkovskog je u devetom minutu postigao gol, ali je VAR pokazao da je vrh njegove kopačke bio u ofsajdu.

Usledio je još jedan odličan pokušaj Trajkovskog nakon koga se stativa tresla, ali gola nije bilo.

Za to je stigla kazna u vidu gola Memfisa Depaja koji je bio i najagilniji igrač Holandije u prvom poluvremenu. Igrao se 24. minut.

U nastavku su Makedonci otvoreno ušli u igru, imali su odličnu priliku iz slobodnog udarca ali je Stakelenburg sjajno procenio let lopte i odbranio.

A onda blic-krig Holanđana i dva gola u sedam minuta postiže Vajnaldum.

Goran Pandev izašao je iz igre u 67. minutu, saigrači su ga sa terena ispratili u špaliru. Na početku utakmice, dres Holandije sa brojem 122 Pandevu je uručio kapiten Holanđana Đini Vajnaldum.

Tresla se mreža Holandije i u 72. minutu, ali je i ovaj gol poništen zbog ofsajda. Darko Čurlinov očigledno je bio u nedozvoljenoj poziciji.

1 COMMENT

    • Oni obraz nemaju da ih posaljes u tangama oni bi se bez problema blamirali to im je u krvi postalo. Luzeri svetski

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here