EPA
Dritan Abazović

“Izbori u Nikšiću su poslednja bitka DPS Mila Đukanovića da povrati vlast u Crnoj Gori”, kaže predstavnik liste ”Crno na bijelo – Može Nikšić”, stranke Ura crnogorskog vicepremijera Dritana Abazovića, Goran Šućur.

On uoči sutrašnjih lokalnih izbora u tom gradu, u kojem je DPS na vlasti, očekuje da stranke opozicije ostvare ubedljivu pobedu, a Nikšić posle 30 godina dobije “poštenu vlast”.

Šućur kaže da lista “Crno na bijelo” koju predvodi Tatjana Đurišić Bečanović očekuje da će u rodnom gradu Mila Đukanovića osvojiti 10 odsto glasova, a da će sve ispod toga smatrati neuspehom.

– Našu listu čine pošteni građani prepoznati po svojoj profesiji i mislim da rezultat sutrašnjih izbora neće biti upitan – kaže Šućur.

Podseća da su sutrašnji izbori u Nikšiću prvi izbori posle parlamentarnih i da se očekuje da će njihov rezultat biti potvrda pobede ostvarene 30. avgusta.

– Od početka rada nove vlade procesuirano je 67 osoba koje se sumnjiče da su pokrali državu. Očekujemo da vlada nastavi tim putem i da se konačno oslobodimo kriminala i korupcije po čemu je Crna Gora, nažalost, godinama bila prepoznatljiva – navodi Šućur.

Ističe da je ta stranka već postigla dogovor sa Demokratama Alekse Bečića i listom “Za budućnost Nikšića”, okupljene oko Demokratskof fronta Andrije Mandića, o koaliciji u Nikšiću i da će već u ponedeljak početi sa formiranjem nove vlasti u tom gradu.

– Nikog nećemo ucenjivati, tražićemo samo što nam pripada – poručuje Šućur i podseća da je nosilac liste “Za budućnost Nikšića” Marko Kovačević u javnim nastupima govorio da će pozvati, iako budu imali dovoljno mandata da formiraju vlast, pozvati i liste sa kojima su u koaliciji na državnom nivou.

Govoreći o atmosferi u kojoj se odvijaju lokalni izbori u Nikšiću, Šućur kaže da je koalicija DPS počela kampanju sa provokacijama i da je bilo nekoliko incidenata, ali da nikšićka opozicija na to nije odgovarala.

– Tako da je izborna kampanja u suštini prošla u zadovoljavajućim okolnostima. Očekujemo da će i sutra biti mirno i pozivamo Nikšićane da dostojanstveno proslavimo pobedu, da ne izlazimo na ulice zbog epidemiološke situacije i ostanemo kod kuće – apelovao je Šućur očekujući da se pobeda opozicije ne dovodi u pitanje.

Podseća da je u Nikšiću i na parlamentarnim izborima zabeležena velika izlaznost jer su, kako kaže, građani želeli da pokažu nezadovoljstvo vlašću Mila Đukanovića, pa očekuje da će tako biti i sutra.

– Očekujemo veliku izlaznost i pozivamo građane da izađu u što većem broju i pokažu svoj demokratski kapacitet – poručio je on.

Na izborima u Nikšiću učestvuje šest izbornih lista, a osim liste ”Mir je naša nacija”, na izbornom listiću su koalicija ”Evropski tim za Nikšić”, koju predvodi DPS, lista ”Za budućnost Nikšića”, čiji je stožer Demokratski front Andrije Mandića, zatim lista ”Crno na belo” stranke Ura Dritana Abazovića.

U izbornoj trci su i pokret pod nazivom “Ne damo Nikšić” i Narodni pokret biznismena Miodraga Dake Davidovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here