EPA
Ministri spoljnih poslova Rusije i Hrvatske Sergej Lavrov i Goran Grlić Radman

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, koji se nalazi u poseti Zagrebu, istakao je da sve činjenice ukazuju na to da Evropska unija nije spremna za normalne odnose sa Rusijom.

– Dotakli smo situacije u odnosima između EU i Rusije. Naša procena je očigledna – sve činjenice ukazuju na to da Evropska unija kao struktura nije spremna za normalne odnose sa Ruskom Federacijom – rekao je ruski ministar na pres-konferenciji posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom u Zagrebu.

Ruski šef diplomatije je takođe istakao da to nimalo ne sprečava Rusiju da razvija “dobre, efikasne i ravnopravne odnose sa hrvatskim kolegama i prijateljima”.

Lavrov je istakao da će se nastaviti kontakti između Rusije i Hrvatske na najvišem nivou verovatno nakon poboljšanja situacije sa koronavirusom. On je na kraju pozvao ministra spoljnih poslova Hrvatske da poseti Rusiju, a najavio je i razmatranje posete ruskog predsednika Vladimir Putina Hrvatskoj, čim budu dopušteni epidemiološki uslovi.

Lavrov će se u Zagrebu sastati sa predsednikom Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here