Foto;: MN Press
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak na svom terenu sa 3:0, u poslednjem meču 10. kola Superlige.

Izabranici Dejana Stankovića su tako ostvarili i deseti uzastopni trijumf u domaćem šampionatu.

Šampion Srbije je otišao na +8 u odnosu na “večitog” rivala, sa kojim se sastaje nakon reprezentativne pauze, 17. oktobra.

Superliga, 10. kolo:
Crvena zvezda – Napredak 3:0 (2:0)
Falčineli 1, Ivanić 9, 71p

Stadion: “Rajko Mitić”, Beograd
Sudija: Srđan Jovanović

Crveno-beli su odlično startovali utakmicu protiv Kruševljana i već posle devet minuta igre na semaforu je pisalo 2:0.

Prvi se u strelce upisao Italijan Dijego Falčineli, koji je nastavio golgetersku seriju. On je dobio sjajnu loptu u prostor, zaobišao Ostojića, a potom rutinski ubacio loptu u mrežu. To se sve desilo nakon samo četrdesetak sekundi od prvog sudijskog zvižduka.

Nije se mnogo čekalo da domaći dupliraju prednost. Bila je to još jedna odlična akcija. Aleksandar Katai je poslao loptu u prazan prostor, Milan Gajić je vratio povratnu, a Mirku Ivaniću nije bilo teško da postigne pogodak.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Popović – Gajić, Eraković, Milunović, Gobeljić – Nikolić, Kanga – Gavrić, Ivanić, Katai – Falčineli.

Napredak (3-2-3-2): Ostojić – Stević, Mršić, Marinković – Kostić, Rašković – Milošev, Kočić, Spremo – Mrkić, Milunović.

Nije bilo preterano interesantnih situacija sve do 61. minuta, kada je Eraković neoprezno startovao u svom šesnaestercu nad Mrkićem. Isti igrač je preuzeo odgovornost i izveo penal, ali bezuspešno. Pogodio je samo prečku.

Ubrzo je sudija Jovanović i na drugoj strani dosudio jedanaesterac, posle, čini se, ne preterano ubedljivog pada Spiridonovića.

Želeo je krilni napadač crveno-belih i da izvede najstrožu kaznu, međutim, to je rutinski izveo Ivanić i tako postigao drugi pogodak na meču.

Do kraja susreta domaći su pokušavali da stignu do još nekog pogotka, a najbliži golu bio je Njegoš Petrović. Ipak, promene rezultata više nije bilo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here