Talibani ubili devet osoba

0

Četvorica napadača naoružanih pištoljima upali su preksinoć u luksuzni hotel "Serena" u Kabulu i ubili devet ljudi, među njima četiri stranca, pre nego što su bili likvidirani.
Jedna od žrtava je novinar agencije Frans pres, Avganistanac Sardar Ahmad, a ubijeni su i njegova supruga i dvoje dece, saopštila je francuska novinska agencija. Njihovo treće dete, dečak, u kritičnom je stanju i nalazi se u bolnici.

Ruše izbore
Talibani su pojačali napade u Avganistanu i zapretili da će nasiljem ometati predsedničke izbore zakazane za 5. april i ubiti svakog ko učestvuje na izborima. Oni su prethodnog dana izveli napad na policijsku stanicu u gradu Džalalabadu na istoku Avganistana i pri tom je poginulo 11 ljudi, a ranjeno 22.

Agencija navodi da je Sardar Ahmad (40) bio stub agencije u Kabulu u kojoj je radio od 2003. godine.
Nastradali su i strani državljani iz Kanade, Novog Zelanda, Indije i Pakistana, naveli su avganistanski zvaničnici.
Portparol avganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova Sedik Sediki rekao je da su napadači izbegli bezbednosne provere na ulazu tako što su sakrili male pištolje i municiju u čarape i u đonove cipela.
Dvoje povređenih čuvara smešteno je u bolnicu, kao i jedan strani radnik u hotelu, a odgovornost za napad preuzeli su talibani.
Napadači, od kojih nijedan nije imao više od 18 godina, pre nego što su ubijeni, otvorili su vatru u hotelu, u kome obično odsedaju stranci jer se smatrao za jedan od najbezbednijih u Kabulu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here