Titula za izlaz iz krize

0

 

 

TRAŽE REŠENJA: Dragan Džajić i Nebojša Čović

Upravni odbor Crvene zvezde, na čelu sa predsednikom kluba Draganom Džajićem, jednoglasno je na sednici u ponedeljak zaključio da je u ovom trenutku borba za titulu najvažnija i uverio je da će crveno-bli uraditi sve što mogu da reše probleme sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA).
"Upravni odbor Crvene zvezde doneo je jednoglasni zaključak da je aktuelna borba za titulu najvažnija tema za klub. Upravni odbor je imao poseban akcenat na temu UEFA licence za naš klub, dok o ostalim aktuelnim pitanjima nije raspravljano", navodi se u saopštenju crveno-belih.
UEFA je prošle nedelje upozorila nekoliko klubova, među kojima je i Zvezda, da krše njena finansijska pravila i da ih čekaju kazne ako to ne poprave. Najrigoroznija kazna bila bi izbacivanje iz evropskih takmičenja na određeni period.
Kako se navodi u saopštenju Zvezde, UO je razmatrao "problematiku UEFA monitoringa", odnosno licenciranje kluba za predstojeću sezonu u evropskim takmičenjima.

GLAS ZA PRIVATIZACIJU: Ivica Tončev

"Upravni odbor Crvene zvezde uverava javnost da će učiniti maksimum kako bi se pronašlo rešenje još jedne krizne situacije i kako bi Crvena zvezda zadovoljila stroge kriterijume evropske kuće fudbala", navodi se u saopštenju.
Potpredsednik kluba Ivica Tončev rekao je da na sednici UO nije bilo reči o novcu, već o tome zašto su potpisivani ugovori zbog kojih crveno-belima preti UEFA.
– Nije bilo reči o novcu, više smo pričali o ugovorima, zašto su tako potpisivani. Angažovaćemo advokatsku kancelariju da nam pojasne i kažu šta UEFA od nas traži – rekao je Tončev novinarima na stadionu, po izlasku sa sednice.
Evropska fudbalska unija zapretila je Zvezdi kaznama zbog kršenja finansijskih propisa, među kojima su i neisplaćena dugovanja prema bivšim igračima.
– Treba da se zna ko je kriv i da se pokrene postupak protiv njih. Situacija u klubu jeste alarmantna, ali znate i sami da to nije ništa do ove uprave. Moje mišljenje je da imamo više od 50 odsto šanse da igramo u Evropi sledeće sezone – rekao je Tončev.
Crvena zvezda je trenutno prva na tabeli Superlige Srbije sa tri boda više od najvećeg rivala Partizana, sedam kola pre kraja šampionata.

Ko da dođe umesto političara?
Nedavno se u Srbiji ponovo pokrenula priča o privatizaciji klubova, a Ivica Tončev izneo je lični stav o tom pitanju.
– Klub će se privatizovati, a moje mišljenje je da svi klubovi u zemlji treba da se privatizuju. Stav Crvene zvezde biće iznet narednih meseci, nedelja, dana – rekao je potpredsednik Zvezde.
Novinari su ga pitali i da li političari treba da se povuku iz sporta.
– A ko da dođe? Mi političari izgleda ne smemo nigde da budemo – rekao je ovaj član Socijalističke partije Srbije.

 

Koliko Zvezda duguje?
Član Upravnog odbora Branko Kovačević otkrio je novinarima da je UEFA Zvezdi dala rokove za plaćanje, od kojih su prvi 24. aprila i 15. maja.
Upitan koliki je dug koji treba da se plati, Kovačević je odgovorio:
– Dva-tri-pet miliona.

 

Ninković igra sa maskom?
Miloš Ninković je u subotu na meču sa Čukaričkim (4:1) dobio nezgodan udarac u nos, ali neće morati na operaciju i biće u timu za gostovanje u Novom Pazaru.
Doktori su iskusnom vezisti preporučili operaciju, ali pošto nosna kost nije pukla, intervencija nije hitnog karaktera.
– Neću sad da ostavljam saigrače kad se rešava sezona, ima vremena za operaciju – rekao je Ninković, koji će u slučaju potrebe nositi zaštitnu masku za nos.

 

Za "delije" 300 ulaznica u Novom Pazaru
U Novom Pazaru planiraju da smanje kapacitet stadiona na 6.000 mesta za duel sa Crvenom zvezdom budući da se radi o utakmici visokog rizika.
Crveno-beli će u tom slučaju dobiti samo 300 ulaznica za svoje navijače, što je po propisima pet odsto od predviđenog broja navijača na tribinama.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here