Skauti Liverpula gledali Markovića

0

 

IMAO ŠTA DA POKAŽE: Lazar Marković u duelu sa Matijasom Johansonom iz Alkmara

Britanski mediji objavili su da su na revanš meču između Benfika i AZ Alkmara u Lisabonu bili prisutni i skauti Liverpula, koji su na stadion Luž došli da gledaju talentovanog srpskog fudbalera Lazara Markovića.
Možda ovog puta nisu mogli bog zna šta da vide, jer je trener Žorže Žezus mladog napadača uveo u igru tek u poslednjih 20-ak minuta, kad je zamenio zemljaka Miralema Sulejmanija, tek za nekadašnju nadu Partizana vlada veliko interesovanje među bogatim engleskih klubovima.
Pored Liverpula, odavno je pik na Markovića bacio Čelzi, koji po istom izvoru ima prednost u odnosu na druge klubove, ali pominje se i Mančester Junajted, koji je za naredno leto najavio velike promene u timu.
Engleska štampa piše da je Liverpul već spremio čelnicima Benfike ponudu od 25 miliona evra za Lazara, što je tri puta više nego što je portugalski klub platio crno-belima prošlog leta.
Mladi Čačanin je za reprezentaciju Srbiju već sakupio 10 mečeva i postigao dva gola. Debitovao je tri dana pre svog 18. rođendana, 28. februara 2012. u prijateljskom meču protiv Jermenije (2:0) na Kipru. Prvi gol postigao je novenbra iste godine u prijateljskom susretu protiv Čilea (3:1) u Sent Galenu.
Lazar Marković je prošlog meseca napunio tek 20 godina. Ove sezone u dresu Benfike je do sada odigrao 31 meč i postigao šest golova (pet u prvenstvu i jedan u Ligi Evrope).
Benfika se trenutno nalazi na prvom mestu u Primeiri sa sedam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca i gradskog rivala Sportinga i ima priliku da osvoji tek treću titulu za poslednjih 20 godina. Prethodne dve je uzela 2005. i 2010.

FUDBALSKA POSLASTICA U POLUFINALU LIGE EVROPE
"Benfikovići" čekaju Juventus
 

ZAVRŠIO: Nemanja Gudelj

Mnogo uzbuđenja viđeno u revanš mečevima četvrtfinala Lige Evrope. Prvi favorit za trofej, Juventus, na čijem će se stadionu Torinu igrati finale, ponovo je savladao francuski Lion (2:1), baš kao i Benfika holandski AZ iz Alkmara (2:0). Sevilja je ubedljivom igrom u prvih pola sata nadoknadila minus iz Porta i eliminisala Portugalce (4:1), dok je Valensija napravila podvig i posle 0:3 u Bazelu, istom merom se Švajcarcima revanširala na svojoj Mestajli, da bi u produžecima postigla još dva gola, istina kad je Bazel ostao sa samo devet igrača na terenu (Dijaz i Sauro dobili crvene kartone).
Od srpskih igrača za trofej su ostali da se bore samo "benfikovići" Lazar Marković, Miralem Sulejmani, Ljubomir Fejsa i Filip Đuričić, kao i fudbaler Sevilje Marko Marin, reprezentativac Nemačke srpskog porekla.
Žrebom u Nionu odlučeno je da se u polufinalu sastanu Juventus i Benfika, odnosno dva španska kluba, Sevilja i Valensija. Prvi mečevi igraju se 24. aprila, revanši 1. maja. Finale je 14. maja u Torinu.

Gudelj se časno oprostio
Nemanja Gudelj i njegov AZ završili su evropsku misiju novim porazom od Benfike. Nemaju srpski reprezentativac i Holanđani za čim da žale. Odlično su igrali u ovom takmičenju čitave sezone, ali su Portugalci bili bolji tim i zasluženo otišli u polufinale.
Za 22-godišnjeg Gudelja je igranje u Ligi Evrope bilo veliko iskustvo. Odigrao je čak 14 utakmica, postigao jedan gol uz nekoliko asistencija i dobio pohvale holandskih medija da je bio jedan od najzapaženijih igrača u timu.

Sudar Španaca u Sevilji
Četvrtfinale:
Benfika – AZ 2:0 (prvi meč 1:0)
Juventus – Lion 2:1 (1:0)
Sevilja – Porto 4:1 (0:1)
Valensija – Bazel pp 5:0 (0:3)
Polufinale:
Sevilja – Valensija –
Benfika – Juventus –
Finale:
Torino, 14. maja
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here