Za prigovor sudiji plaća 8.000 funti

0

Žoze Murinjo kratko se radovao posle plasmana Čelzija u polufinale Lige šampiona, jer je stigla vest da će morati da plati 8.000 funti oko 9.650 evra) zbog crvenog kartona zarađenog u 30. kolu Premijer lige.
Portugalski stručnjak je u završnici utakmice protiv ekipe iz Birmingema, u kojoj je njegova ekipa poražena sa 0:1, ušao u teren na Vila Parku da razgovara sa glavnim sudijom Krisom Fojem, pošto je isključen Ramires, koji je sa obe noge startovao na igrača domaće ekipe Karima El Ahmadija.
Budući da je i pre te situacije zbog nekih odluka imao štošta da zameri arbitrima, Foj mu je pokazao crveni karton.
Murinjo je negirao da se nedolično ponašao, ali je nezavisna komisija Fudbalske asocijacije Engleske utvrdila suprotno i upozorila ga da povede računa o svom ponašanju na narednim mečevima.
– Uopšte ne znam zbog čega sam isključen. Ja sam samo želeo da razgovaram sa sudijom, ali je on odbio da to učini – rekao je Murinjo.
Menadžer Čelzija objasnio je da je sudiji Foju samo želeo da objasni da je Ramiresa gurnuo napadač Aston Vile Gabrijel Agbonlahor.

 

Da se ne ponovi
Murinjo je odmah posle utakmice izrekao niz kritika na račun glavnog arbitra:
– Morali bismo da budemo totalno bez sreće da nam se ponovi još nekad ovakvo suđenje. Nije ovde reč o jednoj sudijskoj greški, već o onome što smo gledali od prvog do 94. minuta meča.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here