Nova bitka za presto

0

 

RIVALSTVO 21. VEKA: Rafael Nadal i Novak Đoković
 

Bliži se početak sezone na šljaci, a na zemljanim terenima širom Evrope gledaćemo nastavak borbe za "broj jedan" između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.
Španac trenutno ima prednost od 2.050 bodova nad srpskim teniserom, a u naredna dva meseca brani 3.000 bodova više od Đokovića.
Nadal je osvojio turnire u Barseloni, Madridu i Rimu, a potom i najvažniji turnir na šljaci na Rolan Garosu u Parizu. Dakle, ukupno brani 5.100 bodova.
Novak je posle trijumfalnog starta u Monte Karlu beležio nešto slabije rezultate – druga runda i poraz od Dimitrova u Madridu, četvrtfinale u Rimu i poraz od Berdiha, kao i poraz od Nadala u epskom polufinalu Garosa. Ukupno, Novak brani 1.910 bodova.
Španac je bio prvi na svetu ukupno 129 nedelja, a prošle sezone je posle pauze zbog povrede sa kolenom odigrao briljantno i 7. oktobra prestigao Novaka na prvoj poziciji.
Novak i Nadal jednom su se sastali ove sezone, srpski teniser je nedavno slavio u finalu Majamija i smanjio na 22:18 u međusobnim okršajima u verovatno najvećem rivalstvu u 21. veku.
Najbolji teniser sveta Rafael Nadal priprema se za početak sezone na šljaci, a prvi turnir na kom će učestvovati biće Monte Karlo koji počinje u nedelju. Ipak, za njega su nezaobilazna bila i pitanja o Rolan Garosu, na kom će braniti titulu. On je prošle godine do titule došao pobedivši Davida Ferera u finalu, a tome je prethodio spektakularan meč sa Novakom Đokovićem.
– Ove godine sigurno možemo da se sastanemo samo u finalu. Imam samopouzdanje, dobro se osećam, igrao sam na pet turnira od početka sezone, osvojio sam dve titule i ušao sam dva puta u finale. Podbacio sam samo na Indijan Velsu – rekao je Nadal.

 

Od Monte Karla do Rolan Garosa
Raspored turnira – sezona na šljaci:
Monte Karlo (masters 1000), od 13. aprila
Barselona (serija 500), od 21. aprila
Bukurešt (serija 250), od 21. aprila
Oeiras (serija 250), od 28. aprila
Minhen (serija 250), od 28. aprila
Madrid (masters 1000), od 4. maja
Rim (masters 1000), od 11. maja
Diseldorf (serija 250), od 18. maja
Nica (serija 250), od 18. maja
Rolan Garos (grend slem), od 25. maja

 

 

 

Novak obučava nove šampione
Novak Đoković se priprema za masters u Monte Karlu na kojem brani titulu osvojenu prošle godine.
Posle jednog treninga na francuskoj šljaci Đoković se istezao zajedno sa mališanom za kojeg veruje da će biti šampion u budućnosti.
– Istezanje sa budućim šampionom Klementom. Veoma bitno je istezati se još od malih nogu – napisao je drugi teniser sveta ispod slike okačene na Tviter profilu.
Videćemo da li će mladom Klementu pomoći saveti Đokovića i da li će se njegova prognoza, da će klinac postati uspešan teniser, ispostaviti kao tačna.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here