Jelena hoće da plaši rivalke!

0

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković bez većih problema se plasirala u osminu finala turnira u Čarlstonu, pobedom nad domaćom teniserkom Loren Dejvis.
Jelena je protiv Dejvisove slavila sa 2:0 (6:0, 6:3), posle jednog sata i 19 minuta igre.
U borbi za plasman u četvrtfinale Jelena će se sastati sa Hrvaticom Ajlom Tomljanović, 75. teniserkom na WTA listi, koja je pobedila 16. nosioca Šuai Ženg sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:3). Naredna potencijalna rivalka joj je pobednica meča Eženi Bušar (6) – Venus Vilijams (11).

Kao da ima zlu bliznakinju…
Jelena Janković je izjavila da ponekad ima osećaj da je neko drugi odigrao meč, a ne ona, kada gleda snimak tog duela.
– Obično pustim snimak meča i moja prva reakcija je: "O moj Bože, ko je ono na terenu?". Imam dve zasebne ličnosti, jednu na i jednu van terena. Pretvaram se u zver ponekad, ne znam kako do toga dolazi. Kao da imam zlu sestru bliznakinju koja igra umesto mene – rekla je Jelena.

Jelena je protiv Dejvisove odigrala odlično. U prvom setu je bila apsolutno dominantna, a u drugom je Amerikanka iznenadila i povela 2:0. Kad je Jelena izjednačila na 3:3 usledila su još tri vezana gema i ubedljivo dobijen meč.
Amerikanka je Jeleni dva puta oduzela servis, ali joj je ona uzvratila sa sedam brejkova u celom meču.
Naša teniserka je bila dobro raspoložena posle pobede nad Lorin Dejvis, a posebno ju je nasmejalo pitanje koje se nije ticalo igre.
– Ovo je bio moj prvi meč na šljaci u sezoni i nisam znala šta da očekujem ni od svoje igre, ni od uslova. Ponekad se loptica nije odbijala brzo koliko sam želela, ali bilo je dobro, pre svega u prvom setu. Posle je Lorin poboljšala igru, pa sam morala i ja da budem agresivnija – rekla je Jelena.
Na konferenciji posle meča, bilo je i neobaveznih tema, a Jelenu je posebno nasmejalo pitanje zašto je prestala da se šminka pred izlazak na teren.
– Hoću da izgledam kao zver i strašno za protivnice, neću da budem lepa i skockana, zašto bih? Ionako ću se isprljati i oznojiti – rekla je Jelena kroz smeh.
– Starim, više nemam energije za takve stvari. Prolazite kroz razne faze u životu, menjate se i sazrevate…

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here