Jovanino prvo četvrtfinale!

0

Mlada srpska teniserka Jovana Jakšić (20) plasirala se u svoje prvo četvrtfinale u karijeri na WTA turnirima, pošto je u Montereju u drugom kolu savladala 113. igračicu sveta Luksiku Kumkum sa Tajlanda sa 2:1 (3:6, 7:6(5), 7:6(2))!
Jovana je već na startu imala teškog protivnika, ali je uspela da porazi Karin Knap u dva seta, a onda je posle 164 minuta velike borbe bila bolje od protivnice sa Tajlanda.

Presrećna
Jovana nije krila oduševljenje posle najvećeg uspeha u karijeri:
– Osećam se veoma srećna zbog mog prvog WTA četvrtfinala u mom najomiljenijem gradu na svetu. Spasla sam tri meč lopte što je bilo pravo čudo. Toliko sam srećna da nema reči kojima bih to mogla da opišem.

Nije sve najbolje krenulo za Jovanu, jer u prvom setu nije omogućila sebi nijednu brejk loptu, a dva puta je izgubila svoj servis, u trećem i u devetom gemu.
Srpkinja je zbila redove, zaigrala bolje i počela mnogo više da preti rivalki, te napravila brejk u uvodnom gemu drugog seta. Zatim je nastupio niz brejkova sve do 2:2 kada su obe teniserke čuvale svoje servise, a Jovana je odbranila i tri meč lopte.
Kada je već skupila snage da uđe u taj-brejk, Jovana je napravila jedan mini-brejk više i uvela meč u odlučujuću borbu.
Treća deonica je takođe bila pravi bal brejkova, jer su igračice po tri puta gubile svoj prvi udarac, ali se i to moralo rešaviti u taj-brejku. Tu je srpska teniserka dobila neku posebnu snagu i u kombinaciji za greškama Kumkum, povela sa 6:1, pa je bilo jasno da je pobeda i četvrtfinale u njenim rukama.
Najveći uspeh na NjTA turnirima bio je upravo utemeljen u Montereju 2013. godine, kada je bila bolja od Vere Duševine u prvom kolu, ali je u tri seta ispala od Marije Kirilenko u narednoj rundi.
Jovana sigurno ne misli da stane tu, jer je u njenom delu žreba bila četvrti nosilac Kirsten Flipkens, koja je šokantno poražena od Julije Boserup. Za polufinale će se boriti protiv pobednice duela Boserup – Ali Kik iz SAD.
Naša mlada teniserka je trenutno 137. na svetu, a dve pobede u Montereju će je približiti cilju – plasmanu među 100 najboljih.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here