Srećni sa minus tri!

0

Posle svega viđenog u prvih 40 minuta dvomeča protiv Budiveljnika, igranog zbog situacije u Ukrajini u litvanskom Kaunasu umesto u Kijevu, ostaje dilema da li bi košarkaši Crvene zvezde trebalo da budu zadovoljni sa "minus tri" posle prvog četvrtfinalnog duela Evrokupa. Jer, jasno je da su crveno-beli kvalitetniji sastav, ali posle ne baš blistave partije i čak 12 promašenih "zicera" našeg tima, Budiveljnik je slavio sa 82:79 (22:16, 19:23, 25:19, 16:21). Na prvi pogled, prednost lako dostižna, ali treba podsetiti i da su Ukrajinci sa "plus četiri" u prvoj rundi otišli na revanš francuskom evroligašu Nanteru i bez problema je povećali! Zato će crveno-beli morati da odigraju mnogo sadržajnije u revanšu, u Beogradu naredne srede 26. marta (još se ne zna da li će to biti u Pioniru ili Areni, tu su Ukrajinci doživeli debakl od Partizana u prvoj fazi Evrolige), pošto su samo srećom pre svega za svoje navijače, uprkos tome što nisu bili na nivou od onoga koji se očekuje, uspeli da stignu minus 11 (28. minut – 64:53).
Na to upozorava i šef struke Crvene zvezde, Dejan Radonjić:
-Žestoka borba će trajati svih 80 minuta. Na početku susreta u Kaunasu se nismo držali plana. Budiveljnik je to iskoristio, vešto kažnjavao naše propuste u odbrani i odmah pokazao neosporan kvalitet. Imali smo dosta oscilacija, ali naš prioritetni cilj je bio da sve vreme budemo u egalu, što nam je u većem delu polazilo za rukom.
Budivljenik je u nekoliko navrata imao dvocifreni kapital. Minus tri je praktično jedan posed lopte, ali Radonjić je upozorio da je to mač sa dve oštrice:
– Naš rival je u osmini finala kod kuće dobio Nanter sa plus četiri i svi su očekivali da će ispasti. Ali, šampion Ukrajine je odigrao sjajno u revanšu, sve vreme držao konce igre, stvorio tokom meča ogromnu razliku i zasluženo slavio. Veća opomena nam nije potrebna. Nema dileme da nas čeka veoma težak okršaj sa Ukrajincima.

Budiveljnik 82
Crvena zvezda 79

BUDIVELjNIK: Ejhern 16, Lavrinovič 11, Drozdov 2, Šalenga 4, Gorbenko, Neruš, Strelnijeks 20 (5 as), Anisimov 6, Lebedincev, Tiščenko, Minard 10 (4 as), Samers 13 (10 sk).
CRVENA ZVEZDA: Rebić, Lazić 6, Blažič 2, Simonović 10, Marjanović 2, Radenović 9 (7 sk), Katić 20, Tejić, Nelson 16 (5 sk, 7 as), Dženkins 11, Dragićević 3. Dvorana: Žalgiris arena u Kaunasu. Gledalaca: 2.775.

Četvrtfinale Evrokupa:
Budiveljnik – Crvena zvezda 82:79
TED Ankara – Uniks Kazanj
Valensija – Alba Berlin
Hapoel Jerusalim – Nižnji Novgorod
U polufinalu će snage odmeriti pobednik dvomeča Budiveljnik/Crvena zvezda – bolji iz duela TED Ankara/Uniks Kazanj, odnosno pobednik okršaja Valensija/Alba – pobednik meča Nižnji Novgorod/Hapoel Jerusalim.

Radenović se uzda u revanš

Krilni igrač Crvene zvezde Ivan Radenović smatra da tim nije odigrao dobro protiv Budiveljnika, ali da će biti bolji pred svojim navijačima:
– Teška utakmica za oba tima, nismo igrali dobro kao što možemo. Dozvolili smo Budiveljniku previše lakih koševa, to je naša greška.
Nekoliko puta smo pokazali dobar karakter, kada smo smanjili razliku posle serije Ukrajinaca. Moramo da se popravimo za revanš. Ma, bićemo sigurno bolji pred našim navijačima u Beogradu – zaključio je Radenović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here