Sportske vesti

0

 

Maldini pati zbog Milana

Legendarni kapiten Milana Paolo Maldini razočaran je situacijom na San Siru:
"Patim jer vidim Milan u ovakvom stanju. U meni postoji bes i razočaranje, ne zbog rezultata ili toga što je klub u poslednje vreme bio 10. ili 11. na tabeli, već zbog osećaja da su bacili sve što je naporno stvarano. Izluđuje me kada vidim da je sve uništeno", rekao je Maldini za "Gazetu".
Milan ove sezone beleži loše rezultate, a novo nezadovoljstvo navijača izazvao je poraz (4:2) od Parme prošlog vikenda na San Siru.
Maldini je celu 25-godišnju igračku karijeru proveo u Milanu, za koji je odigrao 902 utakmice i osvojio sedam titula u Seriji A i pet Lige šampiona.

Rajkard neće više da bude trener

Frenk Rajkard (51), legendarni holandski fudbaler i trener, najavio je povlačenje:
– Kako stvari trenutno stoje, više neću raditi kao trener. Zahvalan sam na svemu što mi je fudbal dao, ali sada bih se radije bavio nečim drugim. Ne znam još čime, ali svakako nečim što ne nosi toliki pritisak i sprečava čoveka da uživa u fudbalu.
Rajkard je trenersku karijeru počeo kao selektor Holandije, kasnije je vodio Spartu iz Roterdama, sa Barselonom je osvojio Ligu šampiona, da bi potom radio u Galatasaraju i Saudijskoj Arabiji. Bez posla je od januara 2013.

Kompani igra protiv Junajteda

Kapiten Mančester Sitija Vensan Kompani dobio je samo jednu utakmicu suspenzije pa će igrati gradski derbi protiv Mančester Junajteda sledećeg utorka.
Belgijanac je proteklog vikenda isključen na gostovanju Halu, a očekivala se veća kazna jer je žestoko reagovao na odluku sudije Majka Dina, na koga je vikao i ispucao loptu, a gestikulirao je i ka četvrtom arbitru.
Međutim, FA je progledala kroz prste štoperu Sitija, pa će Kompani pauzirati samo predstojećeg vikenda protiv Fulama.

Klop kažnjen 10.000 evra

Fudbalski savez Nemačke (DFB) kaznio je trenera Borusije iz Dortmunda Jirgena Klopa sa 10.000 evra zbog nesportskog ponašanju na utakmici protiv Menhengladbaha.
Klop je isključen u finišu meča, koji je njegov tim u subotu na svom terenu izgubio sa 1:2, nakon što je glavni sudija meča poništio izjednačujući gol Dukša i dosudio faul Levandovskog nad golmanom gostiju Ter-Štegenom.
Nemački trener ove sezone propustio je dva meča u Ligi šampiona zbog sukoba sa sudijama na meču protiv Napolija.

Van Gal: Engleska ili penzija

Selektor reprezentacije Holandije, Luj Van Gal rekao je da će se povući iz fudbala ako posle Svetskog prvenstva ne preuzme neki premijerligaški klub.
"Ambicija mi je da budem trener vrhunskog tima u Premijer ligi jer nikada nisam doživeo atmosferu u Engleskoj. Želim da osvojim titulu u četvrtoj zemlji, to mi je cilj i želim da ga ispunim", rekao je Van Gal.
Van Gal je dodao da će se penzionisati i sa suprugom preseliti u Portugal ako se to ne dogodi.
Holandski stručnjak osvajao je titule u Holandiji sa Ajaksom i AZ Alkmarom, u Nemačkoj sa Bajern Minhenom i u Španiji sa Barselonom.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here