Tužilaštvo da zove Mateusa

0

Odavno neka sportska knjiga nije izazvala toliku buru u Srbiji kao autobiografija Lotara Mateusa u kojoj je slavni nemački fudbaler napisao da je u vreme kad je bio trener Partizana nameštena utakmica sa Radom. "Afera Mateus" je toliko uzburkala fudbalsku Srbiju da bi epilog mogla da dobije na – sudu!
"Izjava Lotara Mateusa zanimljiva je policiji i svakako je predmet razmišljanja, jer govori o nelegalnim pojavama u fudbalu. Svaka izjava tog tipa može da bude predmet istrage. Da li će Mateus biti pozvan na eventualno saslušanje zbog navedenih stvari pitanje je za sud i državnog tužioca", smatra general Mladen Kuribak, načelnik Uprave policije.
Mada je predsednik Tomislav Karadžić samo dan ranije rekao da Fudbalski savez Srbije neće baviti ovim slučajem, komesar za bezbednost FSS-a, Milivoje Mirkov, kaže da će srpska "kuća fudbala" pokrenuti proces, iako je svestan da će takve tvrdnje biti teško dokazive.
– FSS će sigurno pokrenuti proces, ali mislim da će u okviru svojih zaduženja i nadležosti biti pomalo ograničen. Želim da uzmem izjave od što više učesnika mečeva koji se pominju kao sporni, mada su neki od aktera sad u inostranstvu. Ne mogu da dođem do Mateusa, koji je glavni svedok. Mi kao FSS nemamo mogućnost da pozovemo stranog državljanina da dođe kako bi dao izjavu. I opet se sve svodi na reakciju Tužilaštva jer ni izjava u jednoj knjizi nije dokaz. Od Mateusa se mora tražiti svedočenje, da iznese još neke detalje, priča o svemu – napomenuo je Mirkov.
 

Partizan sprema tužbu?
Potpredsednik Partizana Ratomir Babić ne isključuje mogućnost da klub podigne tužbu protiv bivšeg trenera.
– Nismo se previše bavili šupljim pričama Lotara Mateusa, niti smo pričali o eventualnoj tužbi. Sešćemo i porazgovaraćemo u narednim danima, možda će biti reči i na tu temu, videćemo – rekao je jedan od tri potpredsednika srpskog šampiona.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here