Mali roker velikog srca

0

 

 
 

Mladi roker Nikola Ranković Džoni ima samo devet godina, a uspeo je da organizuje humanitarni koncert i prikupi 15.000 evra za lečenje svoje drugarice. "Rođen sa pola srca u duploj nadi da život ipak ima lek, trči trku bez prednosti da rokenrolom osvoji svet" – ovim stihovima Nikola opisuje svoju borbu za život. Posle dve operacije od novca sakupljenog u humanitarnoj akciji, Džoni ne zaboravlja da pomogne drugima. Umesto rođendanske žurke – koncert sa drugarima. Umesto poklona, publiku je pozvao da novac uplate Lani Nikolić za skupu transplantaciju koštane srži.
– Meni je bilo veoma drago kad sam čuo da mogu na taj način da pomognem Lani i dobio sam podršku od roditelja za organizaciju, iako sam ja smišljao set pesama i koje će se pesme svirati. Koncert je bio naporan, ali sve za pomoć – rekao je Nikola.
Uprkos dijabetesu, inverziji svih unutrašnjih organa i nedostatku dela šuplje vene, mali čovek dorastao je velikim zadacima. Na koncertu je prikupljeno 15.000 evra.
– Spaja nas ljubav prema muzici. Imamo je i mi, ima je i on i to je potpuno dovoljno da se skroz razumemo – kaže prateći vokal Zoja Vasić.

Lana Nikolić

Profesori su podjednako oduševljeni i talentom i plemenitošću devetogodišnjeg rokera. Muzička karijera je našem heroju na prvom mestu. Rokenrol je zavoleo uz grupu Van Gog, a rado sluša i EKV i Partibrejkerse. Najavljuje da će, kao i njegov idol Sleš iz benda Gans en rouzis, jednog dana puniti najveće svetske koncertne dvorane.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here